Garšīgi

Eklēri ar “Rūdolfs” asara - spinātu krēmu (var izmantot arī “Rūdolfs” mencas - tomātu krēmu)

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Pagatavo atmiņā paliekošas uzkodas svētkiem – sāļos eklērus ar "Rūdolfs" asara- spinātu krēmu.

Plaucētā mīkla

  • 410 g miltu
  • 240 g piena
  • 50 g sviesta
  • 240 g ūdens 

Pildījums

  • “Rūdolfs” bio asara – spinātu krēms (var izmantot arī “Rūdolfs” mencas – tomātu krēmu)

Ūdeni, pienu sviestu un šķipsnu sāls liek katlā (vēlams, lēzenā un platā) un strauji uzvāra. Turpinot vārīt, pievieno miltus un visu ar stingru putojamo slotiņu maisa, līdz milti ir savēlušies vienā mīklas pikucī. Tad mīklu liek putoties un ik pa 2 minūtēm pievieno pa vienai olai. Pēc pēdējās olas pievienošanas visu puto 3 minūtes. Mīklu pilda konditorejas maisā, kuram uzlikts rievots uzgalis apmēram 12 mm. Uz cepešpannas vienmērīgi izspiež 10 cm garus eklērus (ja masa nav padevīga un viegli neatraujas no konditorejas uzgaļa, to nogriež ar nazi, kas apziests ar eļļu. Cep 180–200 grādu karstā krāsnī apmēram 20 minūtes.

Kad eklēri gatavi, tos ar maizes nazi pārgriež uz pusēm un pilda ar “Rūdolfs” bio asara-spinātu krēmu.