Plucināts burgers ar “Rūdolfs” BBQ mērci
Pagatavo uz mēles kūstošus burgerus ar plucinātu cūkgaļu un "Rūdolfs" BBQ mērci, kas dažādos svētku galdu un lieliski iederēsies ikdienas ēdienkartē.
6 porcijām
- 1,5 kg cūkas kakla karbonādes
- 2/3 pudelītes “Rūdolfs” Bio BBQ mērces
- Sāls, pipari pēc garšas
- 70 g eļļas apcepšanai
Cūkgaļu kārtīgi ieziež ar sāli, pipariem un eļļu. Uz karstas pannas gaļu apcep no visām pusēm, pēc tam noņem no pannas un ieziež ar “Rūdolfs Bio BBQ mērci. Ietin pergamenta papīrā, folijā un liek cepešpannā – vēlams, dziļajā. Pielej ūdeni līdz 1/3 folijas sainīša un pārklāj ar foliju, liek uzkarsētā cepeškrāsnī 110 grādos uz 6 stundām.
Kad gaļa gatava, to izsaiņo (buljonu, kas palicis sainītī, vēlams noliet citā traukā vēlākai izmantošanai), ar divām dakšiņām saplēš gaļu pa šķiedrām un pievieno atlikušo “Rūdolfs” bio BBQ mērci. Lai masa būtu sulīgāka, pievieno iepriekš atlikto buljonu.
Burgera maizes recepte
- 1,4 kg miltu
- 10 g dzīvā rauga
- 600 g sviesta
- 400 ml piena
- 3 olas
- 30 g sāls
- 100 g cukura
Raugu izšķīdina nelielā daudzumā silta ūdens.
Sviestu, pienu, cukuru un sāli liek katliņā un nepārsniedzot 55 grādus karsē uz plīts.
Mikserī ieber izsijātus miltus, kurkumu, raugu un uzsildīto sviesta masu, visu lēni maisa, līdz izveidojas vijīga mīklas masa. Mīklu sadala pa 140 g un saveļ bumbiņās. Raudzē un cep 180 grādos 13 minūtes, līdz maize zeltaini brūna.
Kāpostu salāti
- 500 g violeto kāpostu
- 100 g burkānu
- 20 g pētersīļu
- 1/2 citrona sula
- Sāls, cukurs pēc garšas
- 70 g eļļas
Kāpostus sagriež iespējami plāni, burkānus sarīvēt uz rupjās dārzeņu rīves, pētersīļus sakapā pēc iespējas smalkāk. Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno sāli, cukuru, citrona sulu un spēcīgi samīca vai sastampā, tad pievieno eļļu un visu samaisa.
Pasniedzot vajadzēs 6 palielas salātu lapas (tā, lai nosedz burgera pamatni) un 2 lielus tomātus, sagrieztus apmēram 5 mm biezās šķēlēs.
Visu kārto uz burgera pamatnes:
- pamats;
- salātlapa;
- tomāti;
- saplucinātā gaļa;
- kāpostu salāti;
- burgera cepurīte.
Raksts tapis sadarbībā ar "Rūdolfs"