Visideālāk šie gurķīši garšos pēc dažām dienām.
Garšīgi
2015. gada 30. jūnijā, 17:40
Ātrie pikantie gurķīši, ko ēst pie grila ēdieniem - recepte
Grilēti ēdieni lieliski sader kopā ar svaigiem dārzeņiem un marinējumiem. Ēdienkartes dažādošanai piedāvājam recepti, kā ātri iemarinēt garos siltumnīcas gurķus. No norādītā daudzuma sanāks apmēram 2,5 litri. Pagatavošanai vajadzēs 20 minūtes laika + vismaz 2 dienas marinēšanai.
Sastāvdaļas
4 garie siltumnīcas gurķi
1 l baltvīna etiķa
115 g sāls
3 lauru lapas
3 ēdk. diļļu sēklu
2 ķiploka daiviņas, plāni sagrieztas
400 ml ūdens
Gatavošana
1. Sagriez gurķus aptuveni 3 cm garos gabalos. Lej katlā ūdeni, etiķi un sāli un uzvāri; līdz ko sāk vārīties, ņem nost no uguns.
2. Sterilās stikla burkās liec gurķus pamīšus ar diļļu sēklām un ķiplokiem, pievieno lauru lapu. Kad trauks pilns, uzlej tam karsto marinādi, aizvāko un liec uz saulainākās palodzes ievilkties (ideāli, ja vari tam atvēlēt pāris dienu).
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock