Noderīgi ikdienā

Turi pie rokas labu gaļas ēdiena recepti!

Jauns.lv

Tik tiešām, gaļa nav jāpasniedz katrā ēdienreizē un pat ne katru dienu. Taču tad, kad ir pienācis īstais laiks šādai maltītei, ir labi, ja zini, ko darīt ar to vai citu gaļas gabalu.

Produkts nav lēts, žēl izniekotās naudas un laika, ja beigās karbonāde sanāk sausa un sīksta vai stroganovs rūgts. Tāpēc esam apkopojuši labākās gaļas ēdienu receptes šim laikam, kad ārā ir drēgns un vieni svētki seko citiem.

Lielāku vērību šoreiz veltām ēdieniem, ko var sagatavot iepriekš, ielikt aukstumskapī un atstāt tur līdz īstajam brīdim, piemēram, pašu gatavotu gaļas konservu burciņām – tādām kā reiz iecienītās tūristu brokastis, ko mīļi dēvējām par “tušoni”.

Ja pēc cūku bērēm vai medībām esi tikusi pie lielāka gabala gaļas, varbūt ir saprātīgi to sastrādāt priekšdienām? Noderēs gan vakariņām, kad sanācis ilgāk aizkavēties darbā, bet ģimene jau nervozi grabinās gar trauku skapi, gan pusdienām, uz kurām negaidīti pieteikušies ciemiņi.

Savukārt gada nogales svētkiem ir ērti laikus pagatavot pastēti, iemarinēt mēli vai savārīt auksto gaļu, kuru celt galdā vairākas dienas pēc kārtas, turklāt vairumā ģimeņu šīm uzkodām ir bērnības garša.

Mācām arī, kā praktiskāk izmantot tos cūkas gaļas gabalus, kas maksā lētāk, taču, gudri pagatavoti, ir gardāki pat par delikatesēm. Un dalāmies ar mūsu vecomammu virtuves noslēpumiem, kā gaļas ēdienu pavilkt garāku, proti, kā no mazumiņa pagatavot daudzumiņu, turklāt tā, lai nevienam pat prātā neienāktu, ka ekonomējam. Gardas maltītes arī nākamgad!

Jaunajā numurā lasiet:

  • Recepte ar stāstu: poļu cepelīni
  • Cūkas stilbs ar medū glazētiem dārzeņiem
  • Ja neesi mednieka sieva – 3 klasiskas medījuma gaļas receptes
  • Kā gaļas ēdienu padarīt pēc iespējas “garāku”?
  • Pašu taisīti garšvielu maisījumi gaļas ēdieniem
  • Pastētīti? Trīs izcilas receptes svētku vēderpriekiem
  • Omas un amerikāņu stilā – viltotā zaķa variācijas
  • Gaļas konservi mājas kārtībā. Sagatavo rezerves!
  • Pelmeņi. Idejas dažādiem pildījumiem

Šis ir tikai īss ieskats tajā bagātībā, kas atrodama šajā speciālizlaidumā, un padomu mums, kā zināms, ir vesels simts!

Meklē visās preses tirdzniecības vietās.