Desertā - saldās zupas. Ar ogām, āboliem, cepumiem
foto: Shutterstock
Garšīgi

Desertā - saldās zupas. Ar ogām, āboliem, cepumiem

"100 Labi Padomi"

Saldajām zupām der gan svaigas, gan saldētas ogas. Trīs receptes - ogu zupa ar saldējumu (vai putukrējumu), vīna zupa ar āboliem un 5 minūšu laikā pagatavojamā saldā paniņu zupa.

Ogu zupa ar saldējumu

Ja vēsā laikā saldējumu negribas, tā vietā var izmantot putukrējumu. Zupas pagatavošanai ir piemērotas arī saldētas ogas.

4 personām
10 minūtes + 1 stunda

400 g dažādu ogu (aveņu, melleņu, jāņogu, kazeņu, upeņu)
300 ml jāņogu sulas
100 ml aveņu sīrupa
½ citrona sula
1 ēdk. apelsīnu liķiera
1 paciņa vaniļas cukura
vaniļas saldējums

1. Pārlasītas un noskalotas ogas rūpīgi notecini.

2. Samaisi ar pārējiem produktiem un atstāj, lai 1 stundu ievelkas.

2. Uzvāri kopā ar vīnu ūdeni, cukuru un citrona sulu, tad vāri vēl dažas minūtes. Ar putu smeļamo karoti izņem ābolus no šķidruma.

3. Nelielā daudzumā auksta ūdens iekul cieti un iemaisi zupā. Mazliet atdzesē.

4. Ieliec atpakaļ ābolu šķēlītes un ievieto ledusskapī, lai atdziest.

Saldā paniņu zupa

Ļoti ātri pagatavojama saldā zupa! Sausiņu vietā der arī cepumi vai sadrupinātas mandeles un rieksti.

4 personām
5 minūtes + 30 minūtes

1 l paniņu
3 baltmaizes sausiņi
3 ēdk. cukura
kanēļa cukurs pārkaisīšanai

1. Paniņas rūpīgi sakul ar cukuru un uz pusstundu ievieto ledusskapī.

2. Sausiņus rupji sadrupini.

3. Zupu lej šķīvjos, katrā ieber nedaudz sausiņu un pārkaisi ar kanēļa cukuru.