foto: Shutterstock
Desertā - saldās zupas. Ar ogām, āboliem, cepumiem
Garšīgi
2021. gada 13. oktobris, 18:08

Desertā - saldās zupas. Ar ogām, āboliem, cepumiem

"100 Labi Padomi"

Saldajām zupām der gan svaigas, gan saldētas ogas. Trīs receptes - ogu zupa ar saldējumu (vai putukrējumu), vīna zupa ar āboliem un 5 minūšu laikā pagatavojamā saldā paniņu zupa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ogu zupa ar saldējumu

Ja vēsā laikā saldējumu negribas, tā vietā var izmantot putukrējumu. Zupas pagatavošanai ir piemērotas arī saldētas ogas.

4 personām
10 minūtes + 1 stunda

400 g dažādu ogu (aveņu, melleņu, jāņogu, kazeņu, upeņu)
300 ml jāņogu sulas
100 ml aveņu sīrupa
½ citrona sula
1 ēdk. apelsīnu liķiera
1 paciņa vaniļas cukura
vaniļas saldējums

1. Pārlasītas un noskalotas ogas rūpīgi notecini.

2. Samaisi ar pārējiem produktiem un atstāj, lai 1 stundu ievelkas.

3. Pasniedz ar vaniļas saldējumu.

foto: Shutterstock

Vīna zupa ar āboliem

Kad zupa jau iesmelta šķīvjos, katrā var iedrupināt pa cepumam; labi garšo mandeļu cepumi.

4 personām
20 minūtes

5 āboli
250 ml baltvīna
250 ml ūdens
130 g cukura
1 citrona sula
3 ēdk. cietes

1. Ābolus nomizo, izgriez serdi, mīkstumu sagriez šķēlītēs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

2. Uzvāri kopā ar vīnu ūdeni, cukuru un citrona sulu, tad vāri vēl dažas minūtes. Ar putu smeļamo karoti izņem ābolus no šķidruma.

3. Nelielā daudzumā auksta ūdens iekul cieti un iemaisi zupā. Mazliet atdzesē.

4. Ieliec atpakaļ ābolu šķēlītes un ievieto ledusskapī, lai atdziest.

Saldā paniņu zupa

Ļoti ātri pagatavojama saldā zupa! Sausiņu vietā der arī cepumi vai sadrupinātas mandeles un rieksti.

4 personām
5 minūtes + 30 minūtes

1 l paniņu
3 baltmaizes sausiņi
3 ēdk. cukura
kanēļa cukurs pārkaisīšanai

1. Paniņas rūpīgi sakul ar cukuru un uz pusstundu ievieto ledusskapī.

2. Sausiņus rupji sadrupini.

3. Zupu lej šķīvjos, katrā ieber nedaudz sausiņu un pārkaisi ar kanēļa cukuru.