foto: Shutterstock
Kāpēc vāciešiem ir aizliegts gulēt viņu vasarnīcās?
"Kleingarten" dārzu rajoni ir īpaši populāri Vācijas rietumos.
Noderīgi ikdienā
2021. gada 15. septembris, 11:59

Kāpēc vāciešiem ir aizliegts gulēt viņu vasarnīcās?

Jauns.lv

Daudziem vāciešiem ir mājiņas ārpus pilsētas, kur viņi siltajā sezonā atpūšas un pavada nedēļas nogales. Interesanti, ka Vācijā ir īpaši likumi, kas saistīti ar ārpilsētas vasaras mājiņām, raksta novate.ru. Iespējams, dīvainākais ir aizliegums vāciešiem tajās nakšņot. Kāpēc?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Likums aizliedz vāciešiem nakšņot tikai noteiktās ārpilsētas vietās - "Kleingarten". Ar šo vācu valodas vārdu apzīmē nelielu dārzu un/vai mazdārziņu, pie kura neatrodas dzīvojamā māja, bet vienkārši dārza mājiņa vai neliela vasarnīca ar minimālām ērtībām.

"Kleingarten" mājiņas galvenokārt ir Vācijā, mazāk Šveicē. Šie zemesgabali lielākoties nav pašu iedzīvotāju privātpašums, tie pieder mazdārziņu kopienām un tiek izīrēti vietējiem iedzīvotājiem par nelielu samaksu. Persona, kas ir iznomājusi zemesgabalu, drīkst tur iestādīt dārzu, augļu kokus, iekopt mazdārziņu. "Kleingarten" dārzu rajoni ir īpaši populāri Vācijas rietumos. Tie parasti atrodas ārpilsētā vai arī pašu pilsētu teritorijā - vietās, kur dzīvojamās mājas nav pieprasītas.

Vāciešiem nav atļauts nakšņot "Kleingarten" vasarnīcās ugunsdrošības prasību dēļ. Dārza mājiņās un vasarnīcās nav iespējams ievērot visus drošības pasākumus, ko pieprasa Vācijas tiesību akti. Pirmām kārtām - vasaras mājiņās nav ugunsdrošības signalizācijas. Taču būvēt lielākas dzīvošanai piemērotākas mājas šajos zemesgabaliem ir aizliegts; atļauts būvēt tikai vienstāva mājas, kuras var sildīt tikai ar elektrību.

Tēmas