Melleņu un jogurta maize – recepte vasarīgam launagam
Brīvdienās iepriecini savējos ar šo gardo melleņu maizi. Lai labi garšo!
Garšīgi

Melleņu un jogurta maize - recepte vasarīgam launagam

Jauns.lv

Viegli pagatavojama vasarīga ogu maize. Garda ar glāzi piena vēlajās brokastīs vai launagā.

8 šķēles

15 minūtes pagatavošanai + 1 stunda cepšanai

Sastāvdaļas

1 krūze melleņu

280 g miltu

½ tējk. sāls

2 citronu miziņas, smalki rīvētas

1 tējk. vaniļas ekstrakta

¼ tējk. citrona ekstrakta

Gatavošana

1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izoderē ar foliju un ietauko taisnstūra skārda maizes cepamo formu.

2. Sajauc miltus, cukuru, cepampulveri, sodu, sāli. Citā traukā sajauc jogurtu, olas, sviestu, citronmiziņu, vaniļas un citrona ekstraktu. Jogurta miksli rūpīgi iemaisi miltos, masai jābūt ļoti biezai.

3. Apkaisi mellenes ar miltiem (1 tējk.) un, viegli pakratot, apviļā – tas nodrošinās, ka cepoties mellenes nesakritīs apakšā. Viegli iemaisi ogas mīklā.

4. Liec mīklu formā, viegli pārkaisi ar cukuru. Cep 55–65 minūtes, kamēr, iedurot skaliņu viducī un to izņemot, tas ir sauss. Ja virspuse kļūst pārmēru tumša, pēdējās 15 cepšanas minūtes pārklāj maizīti ar foliju.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock