Melleņu un jogurta maize - recepte vasarīgam launagam
Viegli pagatavojama vasarīga ogu maize. Garda ar glāzi piena vēlajās brokastīs vai launagā.
8 šķēles
15 minūtes pagatavošanai + 1 stunda cepšanai
Sastāvdaļas
1 krūze melleņu
280 g miltu
135 g cukura + nedaudz pārkaisīšanai
250 ml jogurta bez piedevām vai ar citronu piedevu
2 lielas olas, viegli sakultas
4 ēdk. sviesta, ļoti mīksta
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sodas
½ tējk. sāls
2 citronu miziņas, smalki rīvētas
1 tējk. vaniļas ekstrakta
¼ tējk. citrona ekstrakta
Gatavošana
1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izoderē ar foliju un ietauko taisnstūra skārda maizes cepamo formu.
2. Sajauc miltus, cukuru, cepampulveri, sodu, sāli. Citā traukā sajauc jogurtu, olas, sviestu, citronmiziņu, vaniļas un citrona ekstraktu. Jogurta miksli rūpīgi iemaisi miltos, masai jābūt ļoti biezai.
3. Apkaisi mellenes ar miltiem (1 tējk.) un, viegli pakratot, apviļā – tas nodrošinās, ka cepoties mellenes nesakritīs apakšā. Viegli iemaisi ogas mīklā.
4. Liec mīklu formā, viegli pārkaisi ar cukuru. Cep 55–65 minūtes, kamēr, iedurot skaliņu viducī un to izņemot, tas ir sauss. Ja virspuse kļūst pārmēru tumša, pēdējās 15 cepšanas minūtes pārklāj maizīti ar foliju.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock