Absolūti ģeniāls veids, kā saglabāt svaigus tomātus līdz pat Ziemassvētkiem
Šis tomātu gatavošanas veids ir vienkāršs un patiešām ģeniāls. Tam nevajadzēs ne sāli, ne etiķi un pat ne ūdeni. Turklāt tam nekā kopīga ne ar konservēšanu, ne arī marinēšanu.
Tomāti saglabāsies sulīgi un svaigi – gluži kā nupat no dārza. Šādus tomātus droši varēsi likt arī Ziemassvētku galdā, pārsteidzot visus, ka tie nav parastie ziemā nopērkamie lielveikalu “plastmasnieki”, bet gan fantastiski vasaras saulē nogatavojušies dārzeņi.
Šim tomātu sagatavošanas veidam, kuru iesaka portāls “Tak prosto!”, ieteicams izvēlēties vidēja lieluma apaļus, sulīgus dārzeņus, kuriem nav bojājumu.
Vienai trīslitru burkai vajadzēs: 5-6 ēdamkarotes sinepju pulvera; tomātus.
Gatavošana:
1. Sagatavo burkas; pasterizē tās. Rūpīgi nomazgā un nožāvē tomātus.
2. Ar sausu un tīru karoti paņem sinepju pulveri un ieber sausā burkā.|
3. Cenšoties nespiest vienu pie otra, vienā kārtā ieliec burkā tomātus un apber ar sinepēm.
4. Tādā pašā veidā ieliec burkā nākamo tomātu kārtu – un tā līdz burkas augšpusei. Pa virsu tomātiem vēl uzber sinepju pulveri un uzliec burkai sterilu vāciņu.
5. Pēc tam apgriez burku uz sāna un uzmanīgi paripini pa galdu, lai sinepju pulveris labāk apklāj burkā esošos tomātus.
6. Glabā tomātus tumšā, vēsā vietā. Sinepēs esošās ēteriskās eļļas neļaus vairoties baktērijām, kas izraisa pūšanu, un šādā veidā tomāti saglabāsies svaigi.
Izmēģini šādā veidā pagatavot vismaz vienu tomātu burku un redzēsi – tas atmaksāsies!