foto: Shutterstock
Kuras vietas mājās aizmirst sakopt pat viskārtīgākie cilvēki
Telefonam un dažādu ierīču pultīm regulāra tīrīšana vajadzīga pat biežāk nekā, teiksim, vannasistabai.
Noderīgi ikdienā
2021. gada 28. jūlijs, 10:11

Kuras vietas mājās aizmirst sakopt pat viskārtīgākie cilvēki

"100 Labi Padomi"

Izrādās, mūsu mājās ir vairākas vietas, par kuru tīrīšanu regulāri aizmirst arī paši kārtīgākie cilvēki. Turklāt daļa no tām tiek aiztikta ar rokām ne vienu vien reizi.

1. Durvju rokturi un lampu slēdži

Vasarā, kad staigājam pa durvīm iekšā un ārā, durvju rokturus nospiežam katrā gājienā vismaz divas reizes. Ja ziemā ieslēdzam un izslēdzam lampas un citus gaismas un elektrības objektus ik reizi, kad ienākam un izejam no telpas, pieskārienu sanāk vēl vairāk. Ja patiešām gribam ievērot elementāru higiēnu, slēdžus un rokturus vismaz reizi nedēļā vajadzētu notīrīt ar kādu dabīgu tīrīšanas līdzekli, kura sastāvā ir etiķis, it sevišķi ārdurvju rokturus un gaismas slēdžus gaitenī, jo tie ir pirmie objekti, kam pieskaramies, kad atnākam mājās.

foto: Shutterstock

2. Telefons, televizora un citu ierīču pultis

Arī šiem priekšmetiem regulāra tīrīšana vajadzīga biežāk nekā, teiksim, vannasistabai. Piemēram, telefoni tiek izmantoti visur, kur apgrozās daudz cilvēku: veikalos, sabiedriskajā transportā, uz ielas, pēc tam iebāzti kabatā vai somā, bieži vien kopā ar naudas maku vai pat atsevišķām naudaszīmēm; tās, kā zināms, ir teju vislielākās baktēriju un baciļu krātuves. Arī spraugās starp pults pogām un datora klaviatūras taustiņiem sakrājas pamatīgs daudzums netīrumu.

3. Tualetes poda birste

Ja paša poda tīrīšanai parasti pievēršam vajadzīgo uzmanību, tad par poda birstes higiēnu bieži vien aizmirstam, taču tieši birstē savācas visvairāk netīrumu un baktēriju. Tāpēc ikreiz, kad iztīri un izskalo podu, ielej tajā vēl nedaudz tīrīšanas līdzekļa, iemērc birsti un atstāj vismaz uz pusstundu.