Noderīgi ikdienā
2021. gada 14. jūnijs, 12:17

Video: idejas, ko aizņemties lauku mājas iekārtošanai gleznainajās Kalna Poliešās

Jauns.lv

Kalna Poliešas ir simtgadīga turīgu saimnieku māja, kuru raksturo senās būves pamatīgums un liela mīlestība pret senču mantojumu mūsdienās.

Kalna Poliešās ik uz soļa var sastapt kādu interesantu ideju vai risinājumu. No laukakmeņiem izveidotas ūdens renes, vecās ābeles stumbri, kas pārdzimuši skaistos puķu galdiņos, ar oļiem izliktas puķu dobes, ar laukakmeņiem apmūrēt aka un tūkstoš citu radošo risinājumu veido mājas īpašo auru.

Māja tipiski tā laika Cēsu apriņķa arhitektūrai būvēta no sarkanajiem ķieģeļiem un apjumta ar dakstiņiem. Tā ir gluži kā muzejs -  interjerā saglabāti un rūpīgi atjaunotie senie elementi, ko papildina mājas saimnieces Lidijas gleznu kolekcija un dažādi skaistuma nieciņi. Īsts iedvesmas avots visiem, kas saimnieko laiku īpašumos.

Žurnāla “100 labi padomi” jaunākajā numurā uzzini arī, kāpēc šogad tulpēm nebija ziedu, kā dārza augu stiprināšanai izmantot raugu, padomus lapenes būvēšanai un labiekārtošanai un citus noderīgus ieteikumus mājas un dārza labiekārtošanai.

Žurnāla lasītājiem ir arī lieliska iespēja saņemt mākslinieces Baibas Rasas Jāņu vainaga pīšanas meistarklasi, uzzināt Jāņu siera receptes un pagatavošanas tehnoloģiju, atklāt pārbaudītas gaļas marinādes receptes, nobaudīt zemeņu salātus ar vītinātu gaļu un uzcept līdaku uz ugunskura.