foto: Pexels.com
Garšīgi

Brīvdienu brokastīm - tunča pankūkas ar dārzeņiem

"100 Labi Padomi"

Ja ir pieejamas porciju panniņas, tad vienas lielās pankūkas vietā var cept četras mazas.

4 personām
50 minūtes

• 320 g savā sulā konservēta tunča
• 300 ml piena
• 120 g miltu
• 4 mazas sarkanās paprikas pākstis
• 2 ēdk. eļļas
• 1 ēdk. konservētu zaļo piparu graudiņu
• bazilika lapiņas
• sāls, malti pipari

1. Bļodā iesit olas, pievieno pienu, miltus un šķipsniņu sāls un ar putojamo slotiņu sakul gludu mīklu. Atstāj uz 15–20 minūtēm.

2. Iztīrītu papriku sagriez smalkos salmiņos. Tunci notecini un ar dakšiņu saplucini gabaliņos.

3. Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber papriku un sautē 2–3 minūtes. Pieber sāli un piparus. Pusi paprikas izņem no pannas.

4. Pannā ielej mīklu un cep pankūku zeltaini brūnu. Apgriez otru pusi un liec virsū pārējo papriku un tunci. Pannai uzliec vāku un cep pankūku gatavu.

5. Tikmēr notecini piparus. Pārkaisi gatavajai pankūkai. Izrotā ar bazilika lapiņām.

Varianti

■ Paprikas vietā ņem uz pusēm pārgrieztus vai četrās daļās sagrieztus šampinjonus un ripiņās sagrieztus puravus.

■ Papriku daļēji aizstāj ar notecinātiem konservētiem vai saldētiem zaļajiem zirnīšiem.

■ Trešdaļu paprikas aizstāj ar blanšētiem puķkāpostiem vai brokoļiem.