Mājās gatavotas Bavārijas desiņas - recepte
Desiņu pagatavošanai piemēroti ir cepammaisiņi, kurus var sagriezt īsākos gabalos. Šis produktu daudzums paredzēts trim nelielām desiņām. Ja ēdāju ir vairāk, ņem divas trīs reizes vairāk sastāvdaļu.
300 g vistas filejas
200 g cūkgaļas
1 liels sīpols
1 liela ķiploka daiviņa
½ tējk. sasmalcinātu sezama sēkliņu
½ tējk. malta koriandra
½ tējk. maltu piparu
½ tējk. malta muskatrieksta
½ tējk. sāls
1. Gaļu sagriez gabaliņos, sīpolu un ķiploku nomizo, visu smalki samal gaļasmašīnā.
2. Pievieno garšvielas un ļoti rūpīgi samīci.
3. No gaļas izveido trīs desiņas. No cepammaisiņa nogriez 3 atbilstošus gabalus un iepildi tajos gaļu. Galus aizsien – izskatīsies pēc lielām konfektēm.
4. Liec sacepumu veidnē, pielej nedaudz ūdens 7–10 mm augstumā. Tas vajadzīgs, lai desiņas krāsnī vienlaikus tvaicētos un ceptos.
5. Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes.
6. Izņem no krāsns un atdzesē, pēc tam pārgriez cepammaisiņu un izņem desiņas.
Zināšanai
● Cepammaisiņi ir nopērkami veikalos – turpat, kur pārtikas plēve un folija.