Šo košo un diezgan pikanto piparu maisījumu pasniedz kā piedevu pie gaļas vai siera.
Garšīgi
2015. gada 7. oktobrī, 12:32
Kamēr vēl tirgū pieejama paprika un asie pipari - recepte, kā tos saskābēt
Kamēr vēl tirgū pieejami asie pipari un paprika, aicinām izmēģināt šo recepti. Šis piparu maisījums ir lieliska piedeva dažādiem gaļas ēdieniem vai siera.
Sastāvdaļas
10-12 asie pipari
3-4 saldā paprika
6-8 ķiploka daiviņas
cukurs
sāls
Pagatavošana
Čili piparus nomazgāt, sagriezt uz pusēm, iztirīt sēklas un sagriezt strēmelītēs. Tieši tāpat iztīrīt un sagriezt saldo papriku. Ķiploka daivņas nomizot un sagriezt šķēlītēs. Visu salikt lielā bļodā, pārkaisīt ar sāli un cukuru (pa pāris ēdamkarotēm), uzlikt slogu un novietot sausā vietā skābēties uz 3-4 dienām.
Pasniedz kā piedevu pie gaļas un siera.
Teksts un foto: BonAppetit.lv