foto: Pixabay.com
Zaļie pavasara salāti - radoši izvēlies sastāvdaļas, lai salāti aizvien garšo citādi
Garšīgi
2020. gada 17. maijs, 06:11

Zaļie pavasara salāti - radoši izvēlies sastāvdaļas, lai salāti aizvien garšo citādi

Jauns.lv

Salātiem nav jābūt garlaicīgam ēdienam, īpaši šajā laikā, kad sāk parādīties vairāk vietējo dārzeņu un zaļumu. Uz palodzes diedzēti lociņi, dārzos un mežmalās izdīgušas jaunās gārsu lapiņas ir tikai dažas no dabas veltēm, kas var mūs uzmundrināt un palīdzēt sajust pavasari visā tā pilnībā.

Ir dažādi veidi, kā pagatavot gardus un interesantus salātus, bet galvenais priekšnoteikums ir vairāku jaunu sastāvdaļu kombinēšana.

Lūk, dažas salātu sastāvdaļas:

  • Lapu dārzeņi: spināti, lapu kāposti, parastie kāposti, selerija, salāti (romiešu, ledus salāti), rukola, ūdenskreses un citas kraukšķīgas lapu dārzeņu šķirnes, ieskaitot saulespuķu, zirnīšu un griķu dīgstus.
     
  • Dārzeņi. Lai gan tomāti, gurķi un burkāni ar atbilstošiem aizdariem garšo fantastiski, pamēģini jaunas garšas. Eksperimentē ar pupiņām, redīsiem, papriku, cukīni, lociņiem un zirnīšiem.
     
  • Dīgsti. Ja tos diedzē pati, esi sevi apgādājusi ar lielisku minerālvielu avotu.

Ķīnas pupiņu, lēcu, griķu, lucernas, redīsu un sierāboliņa dīgsti nudien ir lētākais superprodukts, kāds vien ir pieejams. Dīgsti ir viegli sagremojami un tajos ir daudz enzīmu, antioksidantu, olbaltumvielu, vitamīnu un minerālvielu.

  • Negrauzdētas un izmērcētas sēklas (piemēram, ķirbju, sezama un saulespuķu) un rieksti (ciedru rieksti, pistācijas un pekanrieksti) piešķir salātiem patīkamu kraukšķīgumu.
     
  • Avokado. Tā kā avokado ir neitrāla garša, tas bagātinās jebkurus salātus, gan ar savu patīkamo tekstūru, gan vērtīgajām taukskābēm, ko satur.
     
  • Pievieno augļus! Pēc produktu kombinēšanas noteikumiem augļus ar dārzeņiem jaukt kopā nevajadzētu, taču tie var piešķirt salātiem nudien fantastisku garšu.

Pievienojot augļus, salāti uzreiz izskatīsies acīm tīkamāki un garšas kārpiņas tiks palutinātas ar patīkamu saldās garšas noti.
Izvēlies divas vai trīs jaunas sastāvdaļas no iepriekš uzskaitītajām un pievieno tās saviem iemīļotajiem salātiem.

Šādi eksperimentējot, kļūsi radošāka un ikreiz varēsi cienāt ģimeni un draugus ar jauniem interesantiem salātiem.