Kārums brīvdienā pie tējas - cepumi ar ogu sukādēm
Šie cepumi priecēs gan lielus, gan mazus. Kraukšķīgi un garšīgi, turklāt cepumiem pievienotās ogas, padara cepumus īpašus un jūsu ģimene lūgs jums tos pagatavot vēl un vēl. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo recepti arī jūs!
Sastāvdaļas
160g pilngraudu milti
180g mīksts sviests
100g rieksti
75g baltais cukurs
75g brūnais cukurs
150g ogu sukādes (upenes, mellenes, dzērvenes)
1 ēd.k. vaniļas cukurs
2 olas
sāls
Pagatavošana
1. Sviestu uzputot ar balto cukuru, brūno cukuru un vaniļas cukuru, pievienot šķipsninu sāls. Puto līdz masa kļūst gaisīga un viendabīga. Turpinot putot pa vienai pievienot olas. Mīklā iemaisīt izsijātus miltus, kaltētas ogas un sasmalcinātus riekstus.
2. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Gatavu mīklu ar divu karošu palīdzību ne pārāk tuvu viens otram liek uz cepešpannas veidojot apaļus cepumus apm. 1 cm biezus. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 12-15 min.
3. Gatavus cepumus pilnībā atdzesēt. Tikko izņemti no cepeškrāsns tie ir mīksti, bet atdziestot tie kļūs stingrāki.
4. Cepumus pasniedz pilnībā atdzesētus.
Teksts un foto: BonAppetit.lv