Noderīgi ikdienā
2020. gada 15. marts, 07:03

Vai tualetes podā ir jālej veļas mīkstinātājs?

Jauns.lv

Tīrīšanas nozares speciālisti atklājuši vienkāršu triku, kā atbrīvoties no nepatīkamām tualetes smakām - viss, kas jums nepieciešams, ir veļas mīkstinātājs, vēsta portāls msn.com.

“Sadie's Professional Cleaning” pārstāvji bija pirmie, kas sociālajā platformā Instagram publicēja padomu, ka no nepatīkamajām smakām tualetē var atbrīvoties, nenodarot nekādu kaitējumu kanalizācijai.

“Tualetes ūdens tvertnē ielejiet vienu korķīti veļas mīkstinātāja,” vēstīja ieraksts. Tīrīšanas uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka mīkstinātājs nosēdīsies tvertnes apakšā un pakāpeniski skalosies. “Katru reizi, kad tvertnē norausiet ūdeni, patīkams aromāts piepildīs telpu,” sola padoma devēji.  

Eksperti norādīja, ka šāda rīcība nekāda nekaitēs nedz tualetes poda sistēmai, ne kanalizācijai, ne cilvēku veselībai.

Instagrama lietotāju komentāri par šo jaunatklājumu bija dažādi. Kamēr daļa nevarēja vien sagaidīt, kad varēs šo triku izmēģināt mājās, citi domāja par to, kāpēc gan kāds “gribētu, lai viņa tualete smaržo pēc skapja?”. Citi gan uzskatīja šo par sliktu padomu, sakot, ka mīkstinātājs ir ļoti biezs, tad var ilgtermiņā bojāt tvertnes darbību.

Santehnikas uzņēmuma pārstāve Rašela Halleta arī bija noskaņota visnotaļ skeptiski. “Tas noteikti var sabojāt jūsu tvertni. Jums tur noteikti neko nevajadzētu ievietot, jo tā sistēma ir domāta nekam citam, kā tikai ūdenim,” viņa sacīja. “Dažkārt detaļas nevar nomainīt, tas nozīmē, ka pastāv risks pēc šādiem eksperimentiem mainīt  visu tvertni,” brīdināja santehnikas uzņēmuma pārstāve.

Tēmas