Frikadeļu zupa vēl gardākā versijā - vistas zupa ar citronu un sieru
Katra saimniece zina kādu no frikadeļu zupas pagatavošanas receptēm, taču mēs piedāvājam vēl vienu šīs zupas pagatavošanas versiju. Šoreiz ar citronu un sieru. Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
650g vistas gaļas bez kauliem
2l vistas buljona
100g makaronu
3 burkāni
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 ola
2 zariņi rozmarīna
2-3 smaržīgo piparu graudiņi
1 lauru lapa
50g rīvēts siers Parmezāns
30g rīvmaize
1/2 citrons
eļļa
sāls, pipari
Pagatavošana
1. Vistas gaļu sasmalcināt, pievienot olu, rīvmaizi, sasmalcinātu 1/2 sīplou un ķiploku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveidot bumbiņas apm. valrieksta lielumā. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept frikadeles no visām pusēm.
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas un apcept tajā burkānus un sasmalcinātu 1/2 sīpolu. Pieliet buljonu un uzvārīt. Pievienot rozmarīnu, lauru lapu, smaržīgos piparus, sāli un makaronus. Vārīt 7-10 minūtes (atkarībā no makaronu veida). Pievienot gaļas bumbiņas, vārīt vēl 5 min. Zupai pievienot rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu citrona sulu, apsegt ar vāku un ļaut 10 min. ievikties.
3. Pasniedz pārkaisot ar rīvētu sieru.
Teksts un foto: BonAppetit.lv