foto: unsplash.com
Kāpēc ledusskapis nekalpo, kā nākas?
Diemžēl ledusskapju pārdevēji par dažādām nepilnībām tikpat kā nemēdz brīdināt.
Noderīgi ikdienā
2020. gada 18. februāris, 16:16

Kāpēc ledusskapis nekalpo, kā nākas?

"100 Labi Padomi"

Ja ledusskapis ir pārpildīts, tas vairs nespēj pildīt galveno uzdevumu – rūpēties par to, lai produkti nesabojātos un dzērieni būtu vēsi.

* Piebāztā ledusskapī dzesēšanas procesi vairs nedarbojas, kā nākas, pieaug elektrības patēriņš, un rodas labvēlīga vide baktērijām. Lai tas nenotiktu, optimālajai temperatūrai ledusskapī jāsvārstās starp 0 un plus 5 grādiem.

* Ledusskapja pārblīvēšanas dēļ bieži tiek pieļauta vēl viena kļūda – produkti tiek novietoti cieši pie aizmugurējās sienas un nepaliek brīva vieta gaisa cirkulācijai. Ja gaiss cirkulē slikti, tad arī temperatūra mēdz būt pārāk augsta. Tādēļ, ja ledusskapī nav termometra, ieteicams to iegādāties un novietot apakšējā plauktā.

* Vairumam jauno modeļu ledusskapju, kuriem nav nepieciešama atsaldēšana, jo procesi notiek automātiski, diemžēl ir daudz nepilnību; tie prasa arī striktu uzraudzību un ļoti cītīgu kopšanu, pretējā gadījumā ledusskapī krājas ūdens, sienas noraso un slapjums pil arī uz produktiem. Jāraugās, lai atkusušā ūdens noteces vieta nebūtu aizblīvēta ciet ar produktiem, ik pārdienas jāizslauka mitrums uz sienām un zem apakšējās atvilktnes. Diemžēl ledusskapju pārdevēji par šādām nepilnībām tikpat kā nemēdz brīdināt.