Dažas gudrības garšīgu pankūku cepšanā
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Dažas gudrības garšīgu pankūku cepšanā

"100 Labi Padomi"

Pankūkas ir tas retais ēdiens, kas garšo teju visiem, gan jauniem, gan veciem. Arī to pielietojuma diapazons ir gana plašs, sākot no deserta pankūkām, ko pasniedz ar ievārījumu, saldējumu vai šokolādes mērci, līdz sāļajām dārzeņu pankūkām, kuras papildina ar sēnēm, sieru vai kūpinātu lasi.

* Mīklai pēc sakulšanas vajadzētu vismaz 5–10 minūtes nostāvēties. Plānajām pankūkām šis laiks var būt vēl ilgāks.

* Pirms katras mīklas porcijas likšanas pannā der mīklu apmaisīt, lai neļautu miltiem un citiem bieziem produktiem nosēsties bļodas dibenā.

* Ja grib biezas un sevišķi pufīgas pankūkas, tad olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo atsevišķi un iecilā mīklā.

* Lai pankūkas sanāktu apmēram vienāda lieluma, mīklu uz pannas liek ar vienu un to pašu karoti – ar ēdamkaroti vai pavārnīcu.

* Pankūku cepšanai vislabāk der sviests vai arī neitrālas garšas eļļa.

* Agrākos laikos pirmo izcepto pankūku mēdza ziedot mājas gariņam; vienlaikus šī pankūka kalpoja arī praktiskam nolūkam – pēc tās sprieda, vai panna un taukvielas ir pietiekami karstas.