Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Dažas gudrības garšīgu pankūku cepšanā

Noderīgi ikdienā
15. februārī 08:12 2020. gada 15. februārī 08:12
  "100 Labi Padomi"
Pankūkas ir tas retais ēdiens, kas garšo teju visiem, gan jauniem, gan veciem. Arī to pielietojuma diapazons ir gana plašs, sākot no deserta pankūkām, ko pasniedz ar ievārījumu, saldējumu vai šokolādes mērci, līdz sāļajām dārzeņu pankūkām, kuras papildina ar sēnēm, sieru vai kūpinātu lasi.

* Mīklai pēc sakulšanas vajadzētu vismaz 5–10 minūtes nostāvēties. Plānajām pankūkām šis laiks var būt vēl ilgāks.

* Pirms katras mīklas porcijas likšanas pannā der mīklu apmaisīt, lai neļautu miltiem un citiem bieziem produktiem nosēsties bļodas dibenā.

* Ja grib biezas un sevišķi pufīgas pankūkas, tad olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo atsevišķi un iecilā mīklā.

* Lai pankūkas sanāktu apmēram vienāda lieluma, mīklu uz pannas liek ar vienu un to pašu karoti – ar ēdamkaroti vai pavārnīcu.

* Pankūku cepšanai vislabāk der sviests vai arī neitrālas garšas eļļa.

* Agrākos laikos pirmo izcepto pankūku mēdza ziedot mājas gariņam; vienlaikus šī pankūka kalpoja arī praktiskam nolūkam – pēc tās sprieda, vai panna un taukvielas ir pietiekami karstas.

Saistītās ziņas

Brīvdienu brokastīm: 4 lieliskas pankūku receptes
10 pārsteidzoši fakti par pankūkām 2
Kas var būt gardāks par pankūkām? 3 īpašas pankūku receptes 8

Citi šobrīd lasa

40 stila ieteikumi tiem, kuriem pāri 40 1
"Ar neatlaidību un darbu iespējams sasniegt daudz," - latviete Rūta iekarojusi vietu britu kinobiznesā
"Mēs noliecam galvas jūsu priekšā," - Kristīnes Misānes ģimene izplata publisku paziņojumu 18
Pievienot komentāru

Алла Пугачева рассказала, как отказала создателям группы ABBA

Засняли с сэндвичем навынос: принц Гарри нарушил запрет Меган