foto: Pexels.com
Neaizmirsti pārlūkot pagrabu: pārlasi kartupeļus, apskati burciņu krājumus
Noderīgi ikdienā
2020. gada 12. janvāris, 05:32

Neaizmirsti pārlūkot pagrabu: pārlasi kartupeļus, apskati burciņu krājumus

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Uzsākot jaunu gadu, neaizmirsti ielūkoties, kas notiek tavā pagrabā. Ja ziemas krājumus glabā pieliekamajā vai ledusskapī, apskati arī tos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
  •  No ābolu un bumbieru kastēm laikus izlasot iebojātos augļus, var saglabāt daudz vairāk ražas. Īpaši pievērs uzmanību tām kastēm, kur augļi salikti vairākās kārtās. Bojātie noteikti jāiznes ārā, nevis ērtības labad jāglabā turpat pagrabā.
     
  • Pārliecinies, vai visās marinējumu burkās šķidrums ir dzidrs. Iespējams, kādu no tām jāuznes no pagraba pārbaudīt. 
     
  • Ja ievārījumu burciņas pirms kārtošanas pagrabā nav kārtīgi nomazgātas, mitrā pagrabā ap tām var veidoties melna pelējuma kārtiņa. To var noslaucīt ar sausu drānu, lai nebojā skatu. Pārskati arī, vai burciņas iekšpusē no virsas ievārījums nemaina krāsu, – tādu vajadzētu atvērt un izēst pirmo.
     
  • Janvārī pagrabos mēdz iemitināties grauzēji. To zobu pēdas atklāsi uz saknēm un augļiem. Lai ko arī teiktu visas dzīvās radībiņas draugi, kārtībai mājās jābūt, un te nu būtu darbs lamatām.
     
  • Agrāk kartupeļu pārlasīšanu plānoja ziemas otrajā pusē – galvenokārt, lai nolauztu izdzītos asnus. Taču, pamanot, ka kartupeļi pūst, vēlams tos pārlasīt jau šomēnes, pie reizes sašķirojot lielākos un mazākos, lai ērti paņemt katram ēdienam piemērotāko.