Daži mazāk zināmi knifi kafijas automātu tīrīšanai
Tā kā dzeramais ūdens satur vairāk vai mazāk kaļķa, tad kafijas vārāmie automāti ir regulāri jātīra, sevišķi, ja tiek bieži lietoti. Pretējā gadījumā kaļķa kārtiņa, kas nosēžas uz sieniņām, izmaina un bojā kafijas garšu.
Visvienkāršākais tīrīšanas variants – speciālie, kafijas automātu atkaļķošanai paredzētie līdzekļi, kas nopērkami sadzīves preču veikalos. Ar tiem rīkojas atbilstoši norādēm, bet pēc tam gan ļoti rūpīgi un vairākas reizes izskalo kafijas vārāmo ierīci.
Tīrīšanai labi noder etiķa šķīdums – etiķi (ar tā daudzumu pirmajās reizēs vēlams eksperimentēt, lai saprastu, cik ātri un veiksmīgi iedarbojas) samaisa ar ūdeni, ielej automātā, to ieslēdz un, tiklīdz daži pilieni iztecējuši, atkal izslēdz. Atstāj vismaz uz pāris stundām vai pat pa nakti. Tad ieslēdz un iztecina atlikušo šķidrumu. Pēc tam ļoti rūpīgi skalo un vairākas reizes iztecina tikai ūdeni vien, lai pilnībā likvidētu etiķa garšu un smaržu.
Vēl viens noderīgs tīrīšanas līdzeklis ir cepampulveris. To izšķīdina ūdenī un tālāk rīkojas tāpat kā ar etiķa šķīdumu. Tā kā cepampulveris, ja to sasilda, veido putas, tad šīs putas ir dabīgs indikators – kad skalojot vairs neveidojas neviena pati putiņa, cepampulveris ir izskalots.