Kā tik galā ar mušām?
2019. gada 2. jūlijs, 11:31

Kā tik galā ar mušām?

100 Labi padomi

Jauns.lv

Galvenais ir turēt telpas tīras, neatstāt uz galda ēdiena atliekas, drupačas, cukura vai sviesta trauku. Un izmēģini arī šos paņēmienus!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

■ Mušām nepatīk debeszila krāsa – vari uzklāt uz palodzes pie atvērta loga kaut ko debeszilu vai novietot uz palodzes vairākus puķupodus šajā mušām nezin kāpēc netīkamajā krāsā.

■ Noderēs mušu pletne, tukša plastmasas pudele, ko mušas bieži nepamana, vai dvielis.

■ Ja mājā turi vaļā ārdurvis, jāievieš aizkars vai bambusa priekškars: vējā šūpojoties tas atbaidīs mušas, un, ja klājums ir blīvs vai ja izmanto tilla materiālu, mušas nevarēs izspraukties cauri.

■ Mušu ķeršanai der mušpapīri. Mušu pievilināšanai izvieto tos mazāk redzamās vietās, piemēram, aizkaru stangu galos – mušas atradīs tik un tā, bet tev būs izdevies samazināt nepievilcīgo skatu.

■ Logiem priekšā var aizlikt mušu tīklu – saimniecības preču veikalos to pārdod kopā ar līmlentēm, ko ielīmē logu vērtnēs un pie tām stiprina tīklu. Sezonas beigās tīklu var noņemt, bet lentes paliks un labi kalpos arī nākamajā gadā.

■ Mušām nepatīk etiķa aromāts – uz plīts virsmas virtuvē vai citur telpās regulāri uzpilini nedaudz etiķa un ļauj iztvaikot.