foto: LETA
Vērmanes dārzā plānots nocirst deviņus kokus
Strūklaka ar četru gadalaiku skulptūrām Vērmanes dārzā. Ilustratīvs foto.
Viena Vide Visiem
2019. gada 25. februāris, 16:28

Vērmanes dārzā plānots nocirst deviņus kokus

Jauns.lv / LETA

Rīgā, Vērmanes dārzā, plānots nocirst deviņus bojātus kokus, liecina Rīgas pilsētas būvvaldes mājaslapā pieejamais paziņojums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Būvvaldes mājaslapā norādīts, ka koku ciršanas ierosinātājs ir SIA "Rīgas meži", un tos paredzēts likvidēt teritorijas kopšanas nolūkā.

Saistībā ar teritorijas kopšanu paredzēts nocirst divas kļavas 76 un 56 centimetru diametrā, trīs Holandes liepas 56, 20 un 37 centimetru diametrā, divas asās egles 32 un 25 centimetru diametrā, vienu zaļo duglāziju 17 centimetru diametrā un vienu Rietumu tūju 15 centimetru diametrā.

"Kokus plānots cirst, jo koki var apdraudēt parka apmeklētājus, tie ir zaudējuši vitalitāti un ainavisko vērtību, un kokiem ir trupes bojāti stumbri un saknes. Nocirsto koku vietā plānoti jauni kokaugu stādījumi (dižstādi) Vērmanes dārza sortimenta paplašināšanai un stādījumu atjaunināšanai," teikts paziņojumā.

Par šo ieceri tika izsludināta publiskā apspriede, kura norisinās līdz šodienai, 25.februārim.

Rīgas pilsētas būvvaldē noskaidrots, ka līdz šim neviens iebildums no iedzīvotājiem par šo ieceri nav saņemts.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas būvvalde ziņojumu par tās rezultātiem virzīs izskatīšanai Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdē.