foto: Shutterstock
Cepam pīrādziņus! 4 vienkāršu un garšīgu mājas pīrāgu receptes
Garšīgi
2019. gada 24. janvāris, 20:54

Cepam pīrādziņus! 4 vienkāršu un garšīgu mājas pīrāgu receptes

Jauns.lv

Pīrāgiem ir īsta bērnības garša - tos ēdam vai visos svētkos un nozīmīgākajās jubilejās. Taču tos var arī variēt - cept vienkārši uz pannas vai arī cepeškrāsnī, vai arī, ja vēlaties panašķoties figūrai draudzīgi, gatavot no pilngraudu miltiem. Šoreiz piedāvājam 4 idejas, kā mājās izcept sāļos pīrādziņus, kā taukvielu izmantojot rapšu eļļu.

Opīša pīrādziņi

Sastāvdaļas
1 gl. piens
3 gl. milti
6 ēd.k. rapšu eļļas PĒRLE
1 paciņa sausais raugs
2 tējk. cukura
Pildījumam:
300g maltās gaļas
150 g labi kūstošs siers
1 ola
2-3 ēd.k. pikantas tomātu mērces
baziliks
sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Gatavošana
1. Sauso raugu sajauc ar cukuru un pusglāzi silta piena, liek siltā vietā. Kad raugs ir uzrūdzis (veidojās putu cepurīte), pielej pārējo pienu, rapšu eļļu PĒRLE un pievieno miltus. Visu kārtīgi sajauc un liek siltā vietā.

2. Malto gaļu apcep pannā un atdzesē. Pievieno sarīvētu sieru, jēlu olu, tomātu mērci, sasmalcinātu baziliku, sāli un piparus pēc garšas.

3. Veido pīrādziņus, apsmērē ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī, līdz pīrādziņi kļūst zeltaini brūni.

foto: Shutterstock

Biezpiena pīrādziņi ar sēnēm

Sastāvdaļas
Mīklai:
250g 9% biezpiens
200 g miltu
2 olas
2 tējk. cukura
1 tējk. cepamais pulveris
1 tējk. sāls
Pildījumam:
500 g šampinjonu
2 vidēja lieluma sīpoli
125g Monterigo siers
3 ēd.k. rapšu eļļas PĒRLE
svaigi malti melnie pipari un sāls pēc garšas
eļļa cepšanai

Gatavošana
1. Sēnes notīra un smalki sagriež. Sīpolus sagriež nelielos kubiņos. Uz pannas vispirms apcep sēnes un, kad viss šķidrums iztvaikojis, pievieno sīpolus un cep līdz gatavībai.

2. Sarīvē sieru un pievieno jau atdzisušām sēnēm. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

3. Visas mīklas sastāvdaļas sajauc kopā lielā bļodā. Mīklu sadala 2-3 daļās. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izrullē katru daļu, cik plānu vien var.

4. Ar formiņu vai glāzi izgriež aplīšus, uzliek katra aplīša vidū pa tējkarotei pildījuma, aizspiež ciet malas. Pannā uzkarsē eļļu un cep pīrādziņus nelielās porcijās uz vidējas uguns.

5. Lai pīrādziņi neizjūk cepšanas procesā, tie jāliek uz pannas ar savienojuma vietu uz leju.

foto: Shutterstock

Mazkaloriju pīrāgi ar vistas gaļu

45 minūtes

Sastāvdaļas
2 ēd.k. auzu klijas
2 olas
75g vājpiena biezpiens (krēmveidīgs)
sāls
Pildījumam:
150g vistas maltā gaļa
50g puravs
1-2 ēd.k. tomātu pasta
sāls, svaigi malti pipari
1 ēd.k. rapšu eļļas PĒRLE

Gatavošana
1. Puravu sagriež. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep vistas gaļu, pievieno puravu, sāli un svaigi maltus piparus. Cep, līdz gaļa gatava. Pašās beigās pievieno tomātu pastu, apmaisa, izslēdz uguni.

2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus uzputo ar šķipsniņu sāls. Atsevišķā bļodā uzputo olu dzeltenumus, pievieno biezpienu, klijas un uzputo vēlreiz.

3. Uzmanīgi iecilā olu baltumus. 6 silikona mafinu formiņas iesmērē ar eļļu (ļoti viegli). 2/3 mīklas sadala pa formiņām.

4. Pa vidu uzliek pildījumu, mazliet iespiežot, pārlej ar atlikušo mīklu. Mīklu ar karoti izlīdzina. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 170-180 grādos 20 minūtes. Cepeškrāsnī mīkla uzcelsies un tad nokritīsies, tā tam jābūt.

3. Gatavus pīrāgus mazliet atdzesē un uzreiz pasniedz.

foto: Shutterstock

Rauga mīklas zivju pīrādziņi

90 minūtes, 14 porcijas

Sastāvdaļas
Rauga mīklai:
1 gl. piena
3 gl. miltu
6 ēd.k. rapšu eļļas PĒRLE
1 paciņa sausā rauga
2 tējk. cukura
Pildījumam:
500g zivs vai 300g zivs filejas
1 burkāns
1 sīpols
2 ēd.k. sviesta

Gatavošana
1. Zivi iztīra no asakām, sagriež mazākos gabaliņos, smalki sakapā sīpolu, burkānu sarīvē. Pannā izkausē sviestu, apcep tajā sīpolus ar burkāniem. Pievieno zivi un cep, līdz zivs ir gatava. 

2. Pārkaisa ar sāli un pipariem. 

3. Uz mīklas plācenīšiem liek pildījumu, aizlipina ciet malas un veido desiņu. Pannā uzkarsē eļļu un cep pīrādziņus līdz gatavībai, ik pa brīdim apgriežot. 

4. Gatavus pīrādziņus liek uz salvetes, lai notek liekie tauki.

foto: Shutterstock

Reklāmraksts publicēts sadarbībā ar rapšu eļļu PĒRLE