foto: Ekrānuzņēmums
Pircējs: Imantas veikalā "Krūza" tirgo preces ar vecu derīguma termiņu
2018. gada 5. decembris, 06:38

Pircējs: Imantas veikalā "Krūza" tirgo preces ar vecu derīguma termiņu

Jauns.lv

Radušās bažas, ka būvmateriālu veikalā "Krūze" Jūrmalas gatvē tiek tirgotas preces, kam sen jau beidzies derīguma termiņš, vēsta LTV raidījums "4. studija".

Puisis vārdā Eduards šī gada 10. novembrī uz "Krūzu" Jūrmalas gatvē 89 devies pēc rūpnieciskā silikona. LTV raidījumam vīrietis stāsta: "Iegādājos caurspīdīgo silikonu remontdarbiem, bet mājās konstatēju, ka silikonam derīguma termiņš beidzies jau pirms gada!" Šo faktu Eduards pamanījis nejauši, pētot produkta lietošanas instrukciju. Tā kā viņš bija sataupījis pirkuma čeku, veikalā viņam par nelāgo pirkumu atdeva naudu. Taču izrādījies, ka vecā prece pašiem darbiniekiem bijis pārsteigums, proti, "Krūzas" darbinieki esot ilgi centušies saprast, vai tiešām "best before" nozīmē derīguma termiņu. Eduardam netika piedāvāts svaigs silikons, jo tāda tur vienkārši nemaz neesot bijis, ziņo "4. studija".

Jaunais vīrietis informējis visus veikalā strādājošos, ka plauktos atrodas veci silikoni, un šķitis, ka misēklis tiks novērsts. Tomēr ne. Pēc divām nedēļām viņš atkal devies uz "Krūzu", un plauktos joprojām stāvējis silikons ar beigušos derīguma termiņu.

Raidījumam vairāku dienu laikā nav izdevies iegūt komentāru no Jūrmalas gatves "Krūzas", lai gan sākotnēji komentārs ticis apsolīts. "4. studija" lika lietā slēpto kameru un veikalā satika tā vadītāju. Vadītāja par notikušo, šķiet, vispār neko nav zinājusi, bet, uzzinot par problēmu, vainu noveļ uz darbinieku neuzmanību. 

Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) apstiprina, ka cilvēki reti kad pamana termiņus, ja vien runa nav par pārtikas precēm. Taču PTAC atzīmē, ka centrs uzrauga arī būvmateriālu tirgu, tāpēc par šādiem gadījumiem ir jāziņo. Centrs atgādina, ka produkti ar beigušos derīguma termiņu vairs nedrīkst tikt pārdoti. Vairāk par situāciju skaties LTV "4. studijas" sagatavotajā sižetā:

Tēmas