Recepte, kā pagatavot pašam savus dārzeņu buljona kubiņus - saldētus vai kaltētus
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Recepte, kā pagatavot pašam savus dārzeņu buljona kubiņus - saldētus vai kaltētus

"100 Labi Padomi"

Tagad pērnie dārzeņi, ja tādi vēl atrodami, jau lielā mērā ir zaudējuši savu vērtību, tomēr tie gluži labi noder dabīga buljona pulvera vai pastas pagatavošanai, jo garšu tie tomēr vēl ir saglabājuši. Dārzeņu sarakstu var papildināt un mainīt pēc savas gaumes un atbilstoši tam, kas vēl palicis pagrabā vai pieliekamajā. Arī garšvielas var pievienot pēc patikas.

Dari tā

Ja sasmalcinātos dārzeņus kaltēsi, šim daudzumam vajadzēs 2–3 plātis. Sāls daudzumu var pēc vēlēšanās gan samazināt, gan palielināt un var iztikt vispār bez sāls.

  • 600 g burkānu
  • 400 g brokoļu
  • 200 g pētersīļu sakņu
  • 200 g puravu
  • 100 g jūras sāls
  • 50 g kaltētu tomātu
  • 2 sarkanās paprikas pākstis
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdk. sakapāta lupstāja
  • 1 pētersīļu buntīte

Pagatavošana

1. Dārzeņus notīri un nomizo, sagriez gabaliņos, pētersīļus rupji sakapā.

2. Visus produktus, izņemot sāli, ber virtuves kombainā un sasmalcini.