Garšīgi
2018. gada 4. jūlijā, 13:18
Recepte tiem, kas pelnījuši sevi palutināt: pašu cepti siera čipsi
Ja šķiet, ka siers kūstot varētu ļoti izplesties, uz cepampapīra vispirms uzliek karstumizturīgas cepumu vai piparkūku veidnītes, tajās ieber sieru un liek krāsnī – katram čipsim būs sava forma.
25 minūtes pagatavošanai
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190–200 grādiem.
2. Pacietu sieru sarīvē rupjās skaidiņās.
3. Plātī ieklāj cepampapīru. Ar karoti liec siera kaudzītes palielā attālumā citu no citas (cepoties siers kusīs un izplūdīs).
4. Liec krāsnī un cep 5–7 minūtes, līdz siers kļūst zeltains vai ar brūnu garoziņu, un uzreiz ņem laukā. Atstāj, lai atdziest.
5. Ar kūku lāpstiņu noņem čipsus no cepampapīra un kārto uz šķīvja.