Garšīgi
2018. gada 5. jūlijā, 06:55
Divas gardas desertu receptes, ar kurām pienācīgi atvadīties no zemeņu sezonas
Gatavās veikalā nopērkamās biskvīta plāksnes ir laba rezerve, ko allaž turēt mājās tādām reizēm, kad sagribas kādu ātri pagatavojamu saldēdienu. Liķiera vietā biskvīta mitrināšanai noder gan auksta kafija, gan kakao.
4 personām
20 minūtes
Vajadzēs:
- 300 g zemeņu
- 250 g saldā krējuma
- 200 g gatava šokolādes biskvīta
- 50 g bezē cepumu
- 50 ml liķiera ar krēmīgu konsistenci
- 2 ēdk. cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana:
1. Biskvītu sagriez mazos gabaliņos, bezē cepumus rupji sadrupini.
2. Zemenes notīri, sagriez šķēlītēs un samaisi ar cukuru.
3. Krējumu ar vaniļas cukuru saputo stingrās putās.
4. Biskvīta gabaliņus samitrini ar liķieri.
5. Visas sastāvdaļas liec kārtās glītā traukā un izrotā, kā labāk patīk.