foto: LETA
Jelgavniece izlemj valstij uzdāvināt lielu zemes gabalu Lielupes krastā
Smilgas Lielupes krastā.
Viena Vide Visiem
2017. gada 31. oktobris, 18:10

Jelgavniece izlemj valstij uzdāvināt lielu zemes gabalu Lielupes krastā

Kasjauns.lv / LETA

Ministru kabinets šodien atbalstīja nekustamā īpašuma "Antonijas pļava" īpašnieces vēlmi atdāvināt 9 984 kvadrātmetrus lielo teritoriju valstij, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Laura Jansone.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Antonijas pļavas" īpašniece ir Inta Granta un īpašums atrodas Jelgavā, dabas liegumā "Lielupes palienes pļavas" teritorijā.

"Lielupes palienes pļavas" ir iekļauts Latvijas Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju Natura 2000 sarakstā. Atdāvinātā īpašuma teritorijā ir konstatēti īpaši aizsargājami zālāju biotopi, kas ir noteikti kā bioloģiski vērtīgi.

Zālāju biotopi Latvijā ir apdraudēti, un pašreizējais zālāju aizsardzības stāvoklis novērtēts kā nelabvēlīgs, tādēļ atbilstoši apsaimniekošanas pasākumi plašākās teritorijās ir atbalstāmi.

"Dāvinājums sastāv no viena neapbūvēta zemesgabala, kura lietošanas mērķis ir dabas pamatnes, parki, zaļās zonas un citas rekreācijas nozīmes objektu teritorijas," norāda VARAM pārstāve.

Tas atrodas tieši blakus jau šobrīd VARAM valdījuma esošam nekustamajam īpašumam "Kuģenieki, pļava", kas ietilpst tajā pašā bioloģiski vērtīgo zālāju blokā.

Plānots, ka turpmāk zemesgabala apsaimniekošanu nodrošinās Dabas aizsardzības pārvalde.