foto: Shutterstock
Vardarbībā cietušos lūdz zvanīt, lai saņemtu jurista padomu bez maksas
Neklusē par vardarbību! Ja tu vai kāds no taviem tuviniekiem ir cietis (vai joprojām cieš) no fiziskas vai emocionālas vardarbības, 20. septembrī zvani 116006, un kvalificēti juristi tev bez maksas ieteiks, kā rīkoties.
Likums un taisnība
2017. gada 14. septembris, 20:45

Vardarbībā cietušos lūdz zvanīt, lai saņemtu jurista padomu bez maksas

Kasjauns.lv

Labklājības ministrijas un Eiropas Savienības programmas "Tiesības, vienlīdzība un pilsonība" līdzfinansētā projekta "Vardarbībai patīk klusums" ietvaros iedzīvotājiem būs iespēja saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas, portālu Kasjauns.lv informē projekta pārstāvji.

Jurista konsultāciju varēs saņemt 2017. gada 20. septembrī, zvanot uz Atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem 116006 laika posmā no 9:00 līdz 18:00.

Ja esi cietis noziegumā vai kļuvis par nozieguma aculiecinieku, aicinām zvanīt, lai bez maksas saņemtu augsti kvalificēta jurista padomu, kā rīkoties. Visas konsultācijas, protams, ir anonīmas un konfidenciālas - tev nav jānosauc savs vārds un uzvārds, ja to nevēlies.

Bezmaksas konsultācijas 20. septembrī pa tālruni 116006 sniegs šādi juristi:

Vineta Ķine. Individuāli praktizējoša zvērināta advokāte. Pārstāv krimināllietās un civillietās. Noslēgts sadarbības līgums ar Juridiskās palīdzības administrāciju. Alsungas novada Domes bāriņtiesas locekle. Konsultāciju iespējams saņemt, zvanot uz 116 006 Atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem 9:00-12:00.

Andris Nurenbergs. Specializācija – civiltiesības, krimināltiesības. Konsultāciju iespējams saņemt, zvanot uz 116 006 Atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem 12:00-15:00.

Aija Osmane. Zvērināta advokāte. Zvērinātas advokātes Aijas Osmanes biroja vadītāja. Piedalījusies darba grupā Civillikuma Ģimenes tiesību daļas atjaunošanā. Regulāri piedalās tiesas prāvās, pārstāvot klientus civillietās. Īpaši specializējusies ģimenes tiesību jomā – civillietās, kas saistītas ar nepilngadīgu bērnu aizgādības jautājumiem. Šai jomā ir pieredze arī pārrobežu lietās. Advokāte piedalās arī mantojuma, īpašuma, darba, administratīvajos un citos tiesas procesos.
Konsultāciju iespējams saņemt, zvanot uz 116 006 Atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem 15:00-18:00.

Kristīne Ozola. Biedrības "Dienas gaisma" juriste. Jēkabpils pilsētas domes deputāte. Sniedz juridisko palīdzību visām iedzīvotāju grupām, visās tiesību nozarēs, rīko izglītojošus seminārus un veic citas sabiedriskas aktivitātes. Īpaša uzmanība tiek veltīta gimenes strīdu risināšanai, tajā skaitā vardarbībā cietušo sieviešu tiesību aizstāvībai. Sadarbojas ar Juridiskās palīdzības administrāciju un sniedz juridisko palīdzību arī trūcīgām un maznodrošinātām personām. 
Konsultāciju iespējams saņemt, zvanot uz 116 006 Atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem 9:00-12:00.

Linda Reisa. Zvērināta advokāte. "Zvērināta advokāta Jāņa Ernstsona birojs" partnere. Rīgas Stradiņa universitātes juridiskās fakultātes lektore, Baltijas apgabala šķīrējtiesas priekšsēdētāja. Specializācija: civiltiesības. 
Konsultāciju iespējams saņemt, zvanot uz 116 006 Atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem 12:00-15:00.

Jevgenija Tverjanoviča-Bore. Zvērināta advokāte. Zvērinātu advokātu biroja "INTELLEXI" partnere. Specializācija: ģimenes tiesības, maksātnespēja, krimināllietas. Konsultāciju iespējams saņemt, zvanot uz 116 006 Atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem 15:00-18:00.