Gaileņu krēmzupa Marijas Bērziņas gaumē
foto: Rojs Maizītis
Krēmzupas parasti blenderē, bet Marijai patīk, ka zupas sastāvdaļas var uzkost uz zoba. Labu ēstgribu!
Garšīgi
2017. gada 30. augustā, 11:22

Gaileņu krēmzupa Marijas Bērziņas gaumē

Žurnāls "OK!"

Aktrise Marija Bērziņa atzīst, ka gatavošana ir viena no viņas mīļākajām nodarbēm, kurā lieliski var apvienot nepieciešamību vārīt ar radošu iedvesmu radīt. “Man ir lielummānija: nekad nevaru nogrādēt ēdiena apjomu, tā vienmēr sanāk par daudz. Tāpat nekad nezinu sastāvdaļu proporcijas – viss top pēc izjūtas,” skaidro aktrise.

Sastāvdaļas
Burkāni
Kartupeļi
Sviests
Cūkgaļas cauraudzītis
Sakņu buljona kubiņš
Daudz diļļu
Sāls un pipari
Ēdamkarote kviešu miltu
Kausētais siers Dzintara Klasiskais

Pagatavošana
Burkānus un kartupeļus sagriež un vāra ūdenī. Kamēr vārās, sviestā apcep sagrieztas gailenes. Tām pievieno sagrieztu cauraudzīti un visu liek zupā. Garšai piemet sakņu buljonu, pievieno sāli un piparus. Miltus iejauc ūdenī un, aši maisot, pievieno zupai. Pēdējais štrihs ir kausētais siers Dzintara Klasiskais un sīki sagrieztas dilles. Ja garšo, zupā var iemest arī kādu garneli.

foto: Rojs Maizītis

Krēmzupas parasti blenderē, bet Marijai patīk, ka zupas sastāvdaļas var uzkost uz zoba. Labu ēstgribu!