Ziedkāposti labi sader ar apceptiem ķiplociņiem.
Garšīgi
2017. gada 24. jūlijā, 16:35
Vakariņu recepte: sviestā cepti ziedkāposti ar ķiploka daiviņām
Pamazām kļūst gatavi vietējie ziedkāposti. Lūk, ideja, kā šo dārzeni pagatavot!
Vajadzēs:
Ziedkāpostus
Sviestu
Sāli
Ķiplokus
Zaļumus pēc izvēles
Pagatavošana:
1. Ziedkāpostiem noņem zaļās lapas, ja ir, izgriež bojājumus.
2. Ziedkāpostu sadala rozetēs.
3. Rozetes uz 10 līdz 12 minūtēm ieliek sālsūdenī.
4. Rozetes saber verdošā ūdenī un vāra 2–3 minūtes.
5. Uzvārītos ziedkāpostus nokāš caurdurī.
6. Notīra ķiplokus. Ja ķiploku daiviņas ir lielas, tās var sagriezt mazākos gabaliņos.
7. Pannā izkausē sviestu līdz tas sāk karamelizēties.
8. Ziedkāposta rozetes un ķiplokus liek pannā un apcep zeltaini brūnus, apkaisot ar sāli.
9. Pasniedz nekavējoties, ēd tāpat vai kā piedevu pie gaļas vai zivs.