Kā izcept sulīgu vistu? Restorāns atklāj jaunu triku, kas strauji kļūst populārs visā pasaulē
Recepte jāpapildina ar tikai vienu sastāvdaļu, un tava ceptā vistiņa būs tik sulīga, kādu vēl nebūsi ēdis. Šo gudrību atklājis kāds no grieķu restorāniem Sanfrancisko (ASV), un tagad šī jaunā recepte strauji kļūst populāra visā pasaulē.
Lielākā daļa pavāru un saimnieču zina noslēpumu, ka vista būs sulīgāka, ja to pirms cepšanas paturēs marinādē. Taču ir kāda marinādes sastāvdaļa, kura jāmeklē nevis garšvielu atvilktnē, bet gan siera plauktiņā. Un tas ir fetas siers.
Vai tiešām siers? Jā! Vienkārši iemaisi sieru ūdenī, iemērc tajā visu vistu vai tās gabaliņus un atstāj uz pāris stundām vai uz visu nakti. Pēc tam ņem ārā gaļu, mazliet nosusini un cep grilā vai cepeškrāsnī.
Un rezultāts būs absolūti atšķirīgs no tā, kādu būsi garšojis līdz šim – sulīga vistiņa ar nudien perfektu garšu. Ja tas izklausās pārāk vienkārši, lai būtu ticami - lasi tālāk.
Kā vēstī “The New York Times”, šo knifu atklājis kāds Sanfrancisko grieķu restorāns. Labi zināms, ka grieķu virtuvē fetas siera nudien netrūkst. Pavāri kādudien aizdomājās, ka nav prāta darbs tā vienkārši liet ārā šķidrumu, kurā ir mircis fetas siers. Viņi šajā šķidrumā nolēma ielikt vistu, paturēt un tad izcept uz iesma. Un rezultāts bija vienkārši fantastisks.
No restorāna – uz mājām
Protams, nevienās mājās neglabājas vesels konteiners ar tajā mirkstošu fetas sieru. Taču šo šķidrumu vari pagatavot pats. Sarīvē ne pārāk lielu gabalu fetas siera, iemaisi to siltā ūdenī, kamēr šķidrums kļūst sāļš un pienbalts.
Kā izrēķināt, cik daudz siera vajadzēs? Uz kilogramu vistas vajadzēs četras glāzes ūdens un 120 g fetas siera. Kuru vistas daļu izmantot – tas ir katra paša ziņā. Šī metode vislabāk derēs vistas krūtiņai, taču var izmantot arī šķiņķīšiem vai veselai vistai.
Dari tā: ieliec vistu traukā, aplej ar šo šķidrumu, ieliec ledusskapī un paturi vismaz 8 stundas vai atstāj uz nakti. Pirms cepšanas izņem vistu no marinādes, nosusini ar papīra dvieli un uz 30 minūtēm atstāj istabas temperatūrā, lai gaļa mazliet “atlaižas”. Tad apbārsti to ar pipariem, sāli, garšvielām pēc savas gaumes un cep vai nu grilā vidējā temperatūrā, vai arī cepeškrāsnī 200 grādu karstumā.
Un vēl kāds padoms. Fetas siers arī viens pats dara brīnumus, taču tam var pievienot arī svaigus garšaugus – rozmarīnu, oregano (raudeni), citrona miziņu, ķiploku.