No kurām tautām mums vislabāk špikot pusdienu idejas? Labākie uztura paradumi dažādās valstīs
Pasaules virtuve ir ļoti daudzveidīga, tāpēc ideju un variantu ir daudz.
Garšīgi

No kurām tautām mums vislabāk špikot pusdienu idejas? Labākie uztura paradumi dažādās valstīs

Jauns.lv

Var ilgi lauzt šķēpus par to, kas ir labāks – paleolīta diēta, bezglutēna produkti vai kāda monodiēta. Taču nekas nesanāks, ja uzturā netiks lietotas svaigas zivis, piena produkti un kvalitatīva, liesa gaļa. To, starp citu, labi zina gan Ziemeļvalstu, gan arī Vidusjūras reģiona iedzīvotāji.

Pavārmākslas eksperts Džimijs Dohertijs un žurnāliste Keita Kviltone devās ceļojumā apkārt pasaulei, lai noskaidrotu uztura paradumus Meksikā, Islandē, Etiopijā, Austrālijā, Itālijā. 

Interesanti, ka nelāgi ēšanas paradumi izveidojušies Klusā okeāna dienvidu daļā, īpaši Māršala salās, kur iedzīvotājiem bieži vien mēdz būt pamatīgs liekais svars. Izrādās, “vainīga” ir lētā gaļa, īpaši tītaru astītes, kas satur 72% tauku.

Pirms raidījuma “FOX Life” apkopojis uztura paradumus, kurus mums būtu vērts pārņemt no dažādu pasaules valstu iedzīvotājiem.


Nākamā lapa: Japāna: vienkāršie un veselīgie suši