Recepte brīvdienu brokastīm: biešu pankūkas ar biezpienu
Izvēlies neparastāku piedevu: šīs pankūkas var dekorēt ar rukolu.
Garšīgi

Recepte brīvdienu brokastīm: biešu pankūkas ar biezpienu

Jauns.lv

Pankūkas ir īsts brokastu ēdiens – ja ne katru dienu, tad laiskos brīvdienu rītos noteikti. Lai dažādotu savu ēdienkarti, izmanto pankūku gatavošanā bietes – tās ne tikai mainīs ierasto pankūku krāsu, bet arī piešķirs tām jaunas garšas nianses. Savukārt biezpiens ar apelsīnu džemu padarīs pankūkas par uzturvielām bagātu un sātīgu brokastu maltīti.

Sastāvdaļas:

pankūkām:

200 g bezglutēna vai citu miltu

1 ola

400 ml mandeļu piena

sula no 1 vārītas bietes

apelsīnu džems

saujiņa svaigas rukolas

Pagatavošana:

Gatavo pankūku mīklu, sajaucot kopā visas mīklas sastāvdaļas, lai neveidojas kunkuļi un ir viendabīga masa. Pannā sakarsē olīveļļu un cep plānās pankūkas. Pēc tam saloki vai sarullē tās, kādā formā vēlies.

Kārto uz šķīvja hurmu, pankūkas, pa virsu liec biezpienu un džemu. Dekorē ar rukolu un pasniedz.

Recepte un foto: cetrassezonas.lv