Izvēlies neparastāku piedevu: šīs pankūkas var dekorēt ar rukolu.
Garšīgi
2016. gada 29. oktobrī, 07:13
Recepte brīvdienu brokastīm: biešu pankūkas ar biezpienu
Pankūkas ir īsts brokastu ēdiens – ja ne katru dienu, tad laiskos brīvdienu rītos noteikti. Lai dažādotu savu ēdienkarti, izmanto pankūku gatavošanā bietes – tās ne tikai mainīs ierasto pankūku krāsu, bet arī piešķirs tām jaunas garšas nianses. Savukārt biezpiens ar apelsīnu džemu padarīs pankūkas par uzturvielām bagātu un sātīgu brokastu maltīti.
Sastāvdaļas:
pankūkām:
200 g bezglutēna vai citu miltu
1 ola
400 ml mandeļu piena
sula no 1 vārītas bietes
1 tējk. kokosriekstu eļļas
šķipsniņa sāls
nedaudz olīveļļas cepšanai
Pasniegšanai:
1 hurma, sagriezta daiviņās vai šķēlītēs
biezpiens
apelsīnu džems
saujiņa svaigas rukolas
Pagatavošana:
Gatavo pankūku mīklu, sajaucot kopā visas mīklas sastāvdaļas, lai neveidojas kunkuļi un ir viendabīga masa. Pannā sakarsē olīveļļu un cep plānās pankūkas. Pēc tam saloki vai sarullē tās, kādā formā vēlies.
Kārto uz šķīvja hurmu, pankūkas, pa virsu liec biezpienu un džemu. Dekorē ar rukolu un pasniedz.
Recepte un foto: cetrassezonas.lv