Ābolu strūdele - gardums, kurš vislabāk izdodas divatā
Daudziem ir priekšstats, ka strūdele ir virtuves neiespējamā misija, bet, noskatoties, kā to gatavo tavā acu priekšā, šis priekšstats mainās, jo tas tiešām ir vienkārši. Galvenais ir kārtīgi samīcīt mīklu (pat nav jāievēro sastāvdaļu pievienošanas secība) ļoti elastīgu, paturēt 30 minūtes ledusskapī un tad, plāni izrullētu, satīt. Tas arī viss. Ieteikums. Mēģinot pirmajā reizē, dariet to divatā, tā būs vieglāk, īpaši – pārcelt.
Sastāvdaļas:
Mīkla:
360 g miltu
30 g eļļas
2 g sāls
70 g olu
45 g skāba krējuma
100 g ūdens (auksts)
Pildījums:
500 g ābolu, nomizoti un sagriezti kubiņos
70 g kaltētu dzērveņu (var izmērcēt rumā)
70 g valriekstu, rupji saberzti
kanēlis – pēc garšas
Pagatavošana:
Mīklas sastāvdaļas liec kopā un mīci, līdz tā kļūst gluda un elastīga. Ar miksera palīdzību tas būs apmēram 10 minūtes, ar rokām – kādas 15 minūtes. Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī atdzesēties vismaz 30 minūtes.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Bļodā ar rokām samaisi ābolus, valriekstus un dzērvenes.
Ņem ārā un izrullē ļoti plānu taisnstūri, kura garākā mala ir paralēla galda malai. Ātri saloki mīklu un vietā, kur rullēji, izklāj pārtikas plēvi vai dvieli. Atloki mīklu, lai tā ir uz dvieļa vai plēves.
Pārzied ar izkausētu sviestu. Pārkaisi ar smilšu drumstalām un pa virsu liec pildījumu 1–2 cm biezumā tā, lai tas pārklāj gandrīz visu mīklu, atstājot tikai 2 cm no visām malām. Sarullē. Pārcel uz pannas.
Pārsmērē ar sviestu un liec krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā un cep apmēram 40 minūtes. Ņem ārā un ļauj atdzist.
Atdzesētu griez gabaliņos un pārber ar pūdercukuru. Pirms pasniegšanas pārlej ar piena vai vaniļas mērci.
Recepte un foto: cetrassezonas.lv