Annija Putniņa no izdegšanas sindroma atgūstas aiz Polārā loka. FOTO
Slavenības
2017. gada 15. marts, 08:41

Annija Putniņa no izdegšanas sindroma atgūstas aiz Polārā loka. FOTO

Jauns.lv

Dziedātāja un vokālā pedagoģe Annija Putniņa atgriezusies no atpūtas ceļojuma aiz Polārā loka Somijas Ziemeļos, kur devusies, lai atgūtos no lielās slodzes.

"Kā jau jebkuram māksliniekam, arī man aizvadītā gada nogale bija ļoti aizņemta. Lielāko daļu laika aizņēma Jāņa Lūsēna jaunais koncertcikls “Kā man tevi sasildīt”, kas komponēts manai un Andra Ērgļa balsij,” stāsta skanīgās balss īpašniece.

Pēc koncerttūres viņa sapratusi, ka jāatpūšas. „Janvārī jutu izdegšanas sindromu un vēlējos restartēt prātu, lai sāktu jaunu darba cēlienu. Nejauši uzdūros piedāvājumam braucienam uz Lapzemi, aiz Polārā loka, astoņu cilvēku grupā. Mani kolēģi un draugi smējās – latvietim ziemas laikā taču jādodas uz siltajām zemēm, ne uz Ziemeļiem,” stāsta Putniņa.

„Kompānija, ar ko devos šajā piedzīvojumā, bija cilvēki, ko pirms tam nepazinu, bet visi ar vēlmi meklēt piedzīvojumus un brīvdienas pavadīt fiziski aktīvā atpūtā. Mēs pieredzējām superbaltu sniegu, tā, ka acis žilbst! Kaut arī pa dienu šad tad bija -10 grādi, tomēr aktīvi kustoties, nemaz nebija auksti. Vienu nakti devāmies meža vidū “ķert” ziemeļblāzmu – kaut kas brīnumains un vārdos neaprakstāms.

Satikāmies ar pieradināties briežiem, izbraucām kamanās. Adrenalīna pilna diena ar sniega motocikliem – nezināma trase mežā, ar līkumiem, sniega kupenas,” savos iespaidos dalās dziedātāja.

Annija uzsver, ka viņa uzzinājusi daudz interesantu lietu – gan to, kādēļ aiz Polārā loka ir gana daudz vecpuišu, gan faktus par ziemeļbriežu audzēšanas paradumiem. „Kad tikāmies ar vietējo ziemeļbriežu audzētāju, simpātisku vecpuisi, viņš pastāstīja, ka vīriešu skaits Lapzemē ir krietni lielāks, nekā sieviešu. Grūti esot atrast arī tādu sievieti, kas vēlētos dzīvot tik skarbos apstākļos, pielāgoties dabas likumiem un ritmam. Tādēļ viņš joprojām dzīvo viens, vada viesnīcu un audzē ziemeļbriežus. Ir tikai daži saimnieki, kam pieder vairāki tūkstoši ziemeļbriežu. Šīs tiesības uz briežiem tiek mantotas,” stāsta dziedātāja.

 

Kasjauns.lv / Foto: No Annijas Putniņas privātā arhīva