Artusa Kaimiņa līgava apguvusi hipnozi
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš ar draudzeni Natāliju Bartuševiču, kuru aizvadītajā vasarā bildinājis.
Slavenības
2017. gada 13. marts, 09:03

Artusa Kaimiņa līgava apguvusi hipnozi

Jauns.lv

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš aizvadītajā vasarā bildināja savu draudzeni Natāliju Bartuševiču. Kāzas vēl nav svinētas, taču nu Natālija lepojas ar hipnotizētājas spējām, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Simpātiskā Natālija ir ne tikai naktskluba “Coyote Fly” darbiniece, bet arī Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes Socioloģijas un psiholoģijas katedras studente – viņa mācās profesionālā bakalaura studiju programmā “Psiholoģija”. Nesen Natālija sociālajos tīklos lepojās ar izpildītu prakses atskaiti trešā studiju gada mācību priekšmetā “Izziņu process praksē”, kā arī ar kādu sertifikātu.

Izrādās, Artusa Kaimiņa līgava apmeklējusi treniņu kursus “Hipnoze: modernās tehnoloģijas. Eriksona hipnoze” un pēc 120 stundu nodarbībām ieguvusi “International Coaches Union” sertifikātu. Ar to Natālija padižojās savā profilā sociālajā tīklā “Facebook”, kur dažas paziņas komentāros apšaubīja viņas iegūtās zināšanas, taču Natālija atbildēja, ka jau nākamajā dienā gatava pierādīt savas hipnotizētājas spējas.

Kas tad ir Eriksona hipnoze? Vikipēdija vēsta, ka tās autors ir ASV psihiatrs un psihoterapeits Miltons Eriksons (1901–1980), kas, pateicoties saviem sasniegumiem hipnozes jomā, pat bija izpelnījies titulu “Misters hipnoze”. Eriksona hipnozi izmanto gan psihoterapijā, gan dažādās medicīnas nozarēs, gan, piemēram, sportistu panākumu kaldināšanā. Šī hipnoze tai pakļautajiem cilvēkiem ļauj daudz dziļāk iepazīt pašiem sevi, apgūt spējas sev palīdzēt, rosina un stiprina izaugsmes procesus. Cilvēks, kurš apguvis Eriksona hipnozi, to var visai plaši izmantot savas dzīves kvalitātes uzlabošanai un radošuma attīstīšanai.

Kā tas izpaužas? Piemēram, sertificēta Eriksona hipnozes meistare Indra Melbārde Personības pilnveidošanas centra mājaslapā minējusi vairākus piemērus:

* Eriksona hipnoze ļauj būt mierīgam pat nopietnās stresa situācijās, vieglāk distancēties no negācijām, kas mūs skar ikdienā;

* Eriksona hipnoze ļauj relaksēties, atpūtināt prātu, vienlaikus aktivizējot enerģiju;

* izmantojot Eriksona hipnozes tehnikas ikdienā, attīstās radošums, kreativitāte un nestandarta domāšana;

* Eriksona hipnoze ļauj apzināt savas patiesās vēlmes, izvirzīt mērķus un „nodot tos realizēšanai” savai zemapziņai;

* Eriksona hipnoze attīsta prasmi runāt tā, lai citi sadzirdētu un ieklausītos. Valodas pozitīvisms un vieglums uzlabo saskarsmi ar līdzcilvēkiem. Vajadzības gadījumā iegūtās prasmes var izmantot pārliecināšanai un savu domu argumentācijai;

* pilnveidojas prasme sadzirdēt un labāk izprast citus;

* Eriksona hipnozes tehniku izmantošana ir iespēja realizēt pārmaiņas sevī.

Vai Natālija Bartuševiča ar šīm iegūtajām zināšanām padalīsies arī ar savu līgavaini Artusu Kaimiņu un arī viņu pakļaus Eriksona hipnozei, atliek vien minēt.


Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA, ekrānuzņēmums no Facebook