Slavenības
2014. gada 6. jūnijs, 06:50

Zane Dombrovska palīdz grūtībās nonākušajiem aktieriem

Jauns.lv

Latvijas Nacionālā teātra aktrise Zane Dombrovska kļuvusi par latviešu teātra senioru atbalsta projekta „Es esmu” koordinatori un iesaistījusies Latvijas Teātra radošo personību atbalsta fonda valdē.

Jau norisinājušies pāris labdarības pasākumi, kuros saziedotie līdzekļi nonāks pie vecajiem un tautā mīlētajiem aktieriem, kas nonākuši grūtībās. Šobrīd ir apzināti 86 aktieri, kuriem nepieciešams atbalsts, lai uzlabotu veselību.

„Spožās skatuves gaismas laika gaitā ir darījušas savu gan aktieru actiņām, gan visam ķermenim. Kad aktieris ir uz skatuves, tad ir pilna zāle skatītāju, ziedi un sava, bet tajā brīdi, kad aktieris dodas pensijā, viņš paliek viens. Savulaik šie aktieri bijuši tautā mīlēti, bet šobrīd piedzīvo ne tos labākos laikus. Daži pat nespēj veselības problēmu dēļ klātienē apmeklēt senioru atbalsta pasākumu. Tāpēc fonds jau ar sponsoru palīdzību senioriem iegādājies veselības apdrošināšanas polises,” portālam kasjauns.lv stāsta Latvijas Nacionālā teātra aktrise Zane Dombrovska.

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica un no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva