"Jaunais vilnis" noslēdzies ar gruzīnietes Nucas Buzaladzes uzvaru. FOTO
Jauno izpildītāju konkursa „Jaunais vilnis 2014”uzvarētāja Nuca Buzaladze no Gruzijas.
2014. gada 28. jūlijs, 11:48

"Jaunais vilnis" noslēdzies ar gruzīnietes Nucas Buzaladzes uzvaru. FOTO

Jauns.lv

Svētdien, 27. jūlijā Jūrmalā noslēdzās jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis 2014”, kurā 16 dalībnieku konkurencē uzvarēja Nuca Buzaladze no Gruzijas. Savukārt Latvijas pārstāvis Stass Šurins un dziedātāja Monika Linkite no Lietuvas saņēma Krievijas estrādes primadonnas Alas Pugačovas īpašo balvu – 20 000 eiro.

Noslēgušās „Jaunā viļņa” sešas koncertu dienas, kurās uzstājās Krievijas estrādes zvaigznes, pasaulē populāri mākslinieki, kā arī jaunie izpildītāji.

Konkursā pēc žūrijas vērtējuma triumfēja Nuca Buzaladze no Gruzijas. Nuca jau pēc pirmās un otrās konkursa dienas izvirzījās 1. vietā. Savukārt trešajā dienā viņa saņēma maksimālo punktu skaitu un kopumā ieguva 228 punktus. Tādējādi emocionālā dziedātāja Nuca guva pārliecinošu uzvaru.

Noslēguma koncertā ieradās arī Alla Pugačova, lai kādam no konkursantiem pasniegtu savu īpašo balvu „Allas zvaigzni” un prēmiju – 20 000 eiro. Pugčova šoreiz izvēlējās to piešķirt diviem jaunajiem skatuves māksliniekiem - Latvijas pārstāvim, Ukrainā dzīvojošajam Stasam Šurinam un jaunajai dziedātājai no Lietuvas - Monikai Linkitei.

„Jaunais vilnis” noslēdzās ar īstu zvaigžņu plejādi – uzstājās Laima Vaikule, Kristīne Orbakaite, Filips Kirkorovs, Boriss Moisejevs, Leonīds Agutins, Dima Bilans un citi, bet koncerta izskaņā uz skatuves kāpa īpašais viesis - puertorikāņu dziedātājs Rikijs Mārtins.

Nav gan vēl īstas skaidrības, vai arī nākamgad „Jaunais vilis” norisināsies Latvijā. Jauno izpildītāju konkursa rīkotājs Krievijas komponists Igors Krutojs sola šoruden izlemt, vai konkurss arī nākotnē notiks Jūrmalā. “Es no šejienes aiziet negribu,” konkursa noslēguma preses konferencē sacīja Krutojs, vienlaikus norādot, ka attieksme pret konkursu ar katru gadu Latvijā pasliktinoties.


Kasjauns.lv/Foto: Aculiecinieka foto