Eksministri un aktieri svin pirmizrādi teātrī. FOTO
Kolēģi profesionālajā jomā – kādreizējie mediķi, bet tagad politiķi. Eksprezidents Valdis Zatlers un bijuši veselības ministre Ingrīda Circene.
Slavenības
2014. gada 12. septembris, 15:04

Eksministri un aktieri svin pirmizrādi teātrī. FOTO

Jauns.lv

11. septembra vakarā ar svinīgu sanākšanu un vīna iedzeršanu Latvijas Nacionālajā teātrī tika atzīmēta jaunuzveduma „Mans nabaga tēvs” pirmizrāde.

Noskatīties jaunās dramaturģes Agneses Rutkēvičas jaunāko lugu Elmāra Seņkova režijā bija ieradušies daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis. Viņu vidū bija gan bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri, gan komponists un Latvijas Nacionālās operas vadītājs Zigmars Liepiņš ar kundzi dziedātāju Mirdzu Zīveri, gan vairāki eksministri, tostarp Atis Slakteris, Ingrīda Circene un Žaneta Jaunzeme-Grende. Daļa viesu uzreiz pēc izrādes steidza mājup, lai dotos pie miera, savukārt vairākas prominences devās uz svinīgo pirmizrādes banketu, lai noklausītos Nacionālā teātra direktora Ojāra Rubeņa uzrunu, suminātu aktierus ar paveikto un iemalkotu pa kādai vīna glāzei. Pacilātā noskaņojumā bija itin visi jaunajā izrādē spēlējošie skatuves mākslinieki – Ģirts Jakovļevs, Astrīda Kairiša, Lāsma Kugrēna, Ivars Puga, Zane Jančevska, Jurģis Spulenieks un Uldis Anže. Dažus no aktieriem klātienē bija ieradušies apsveikt arī tuvinieki.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders