Kāpēc Uģis Joksts izskatās jaunāks par saviem gadiem?
LTV žurnālistam un raidījumu vadītājam Uģim Jokstam šoruden palika 39 gadi.
Slavenības
2014. gada 10. oktobris, 04:25

Kāpēc Uģis Joksts izskatās jaunāks par saviem gadiem?

Jauns.lv

LTV Sporta nodaļas žurnālistam un vairāku TV raidījumu vadītājam Uģim Jokstam 6. oktobrī palika 39 gadi. Savas dzimšanas dienas viņš parasti nesvin, arī todien viņš bija darbos. Tikmēr TV skatītājas apbrīno Uģa jauneklīgo izskatu - Joksts joprojām izskatās, it kā viņam būtu 30!

Uģis Joksts ir cēsinieks un pēc izglītības profesionāls dārznieks, jo beidzis Bulduru dārzkopības tehnikumu. Žurnālista gaitas sācis laikrakstos “Vakara ziņas” un “Diena”, studējis arī sporta medicīnu LSPA. Uz Latvijas Televīziju veidot sporta raidījumus Uģi uzaicināja 2000. gadā. Kopš tā laika viņš gan gatavo sporta ziņas, gan arī vada vairākus raidījumus, tostarp prāta spēli “V.I.P.”. Un šķiet, ka šajos 15 gados Joksts vizuāli nav mainījies un izskatās tikpat jauneklīgs, kā toreiz.

Kāds tad ir Uģa Joksta jauneklīgā izskata noslēpums? “Neko ģeniālu es neatklāšu. Pilnīgi noteikti zinu, ka liela daļa atbildības manā izskatā jāuzņemas izcilajiem gēniem, un par to tiešām varu priecāties. Bet, ja ikdienišķāk, tad uz mani perfekti strādā jau sen zināmā patiesība - lai labi izskatītos, ir jābūt labai pašsajūtai. To vairo labi cilvēki, kurus cenšos ap sevi pulcināt. Bez tiem nebūtu emocionāla pacēluma. Kopā ar viņiem var izdarīt daudz labu darbu,” portālam kasjauns.lv atbild Uģis.

Viņš uzsver, ka ir iemācījies dzīvot bez naida un īgnuma pret pasauli. “Uzskatu, ka rievas sejā iedzen čīkstēšana. No tās tiku vaļā jau pirms vairākiem gadiem. Cienu un mīlu sevi - tas ir sākums, lai cienītu un mīlētu citus. Pieskatu sevi - stāju, mīmiku, žestus un apģērbu. Gadiem ejot, arvien vairāk novērtēju arī svaiga gaisa klātbūtni. Ar to roku rokā iet mērķtiecīga un apzināta sportošana. Es vingroju un daudz braucu ar velosipēdu. Piedalos arī sacensībās, jo esmu pārliecināts, ka tās ir nepieciešamas ne tikai manai fizioloģiskajai veselībai, bet tā es sevi stiprinu arī mentāli.

Ticiet man, tas ir redzams arī sejā. Arī ēdienam un ēšanas paradumiem pievēršu uzmanību, bet, piemēram, viesībās sev neliedzu neko. No produktiem ļoti augstu vērtēju un cienu medu. Tas ir viens no maniem dzīvības avotiem. Šai kategorijai pieskaitāms arī ūdens. Jau vairākus gadus ģimenē dzeram kāda Līgatnes avota ūdeni,” izstāsta Uģis Joksts.

Kasjauns.lv/Foto: no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva, Facebook.com (Uģis Joksts), Ieva Lūka/LETA