Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pauls atzīst, ka lēmums par "Jaunā viļņa" pārcelšanos ir pareizs
Komponists Raimonds Pauls.

Pauls atzīst, ka lēmums par "Jaunā viļņa" pārcelšanos ir pareizs

Jauns.lv

Organizatoru lēmums par "Jaunā viļņa" pārcelšanos ir pareizs, atzina mūziķis Raimonds Pauls.

Pauls atzīst, ka lēmums par "Jaunā viļņa" pārcelša...

"Domāju, ka attieksme pret festivālu ir diezgan negatīva, tāpēc pareizi dara, ka pārcelsies," uzsvēra Pauls.

"Ir dažādi viedokļi par festivāla vajadzību Latvijā. Jāatzīst, gan, ka finanses Jūrmalā tas ienesa," atzina Pauls. Viņš nesaskata milzīgu trūkumu tajā, ka festivāls pārcelsies prom no Latvijas. "Vai maz ir bijuši atcelti visādi pasākumi?" norādīja Pauls.

Jau ziņots, ka Jūrmalā ik gadu rīkotā popmūzikas konkursa "Jaunais vilnis" vadība līdz gada beigām pieņems lēmumu par konkursa jauno rīkošanas vietu, Krievijas ziņu aģentūrai "RIA Novosti" pavēstījis konkursa prezidents Igors Krutojs, norādot, ka pretendentu vidū ir Krima, Soči, Baku, Kaļiņingrada un Kazaņa.

Šogad neilgi pirms konkursa sākuma Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) paziņoja, ka Latvijas "melnajā sarakstā" tiek iekļauti trīs pazīstami krievu estrādes pārstāvji - Josifs Kobzons, Oļegs Gazmanovs un Valērija. "Rinkevičs par personām "non grata" paziņoja tieši pirms konkursa atklāšanas, kad jau neko vairs nevarēja izdarīt, lai būtu skaļāk un sāpīgāk," atgādināja Krutojs.

Iespējamo vietu vidū, kur varētu notikt konkurss "Jaunais vilnis 2015", ir Krima, Kaļiņingrada, Soči, Baku un Kazaņa, viņš norādīja. "Mēs izskatām visus variantus, un līdz gada beigām man ir jāpieņem lēmums, lai pietiktu laika pasākuma organizēšanai," sacīja Krutojs.

LETA / Foto:  Ieva Lūka, LETA