Lāčplēša dienā sievu apņēmis beķerejas "Bazaar" vadītājs Jānis Bērziņš
Lāčplēša dienā, 11. novembrī, apprecējušies uzņēmējs Jānis Bērziņš un jogas pasniedzēja Krista Sondore.
"Šobrīd ir saviļņojums prieks un grūti atrast īstos vārdus. Mēs abi vienkārši esam ļoti laimīgi. Laimīgi, ka satikām viens otru un turpinām iet šo dzīves un mīlestības ceļu kopā," kopīgā paziņojumā norāda laulātais pāris. Tāpat Krista atklāj, ka pārgājusi vīra uzvārdā un turpmāk viņa būs godājama kā Krista Bērziņa.
Abi par attiecību uzsākšanos sociālajos tīklos paziņoja šī gada maijā. "Un atnāca pavasaris un arī vasara atnāca. Un ir ļoti labi, kā tajā dziesmā par mājām azotē," vēstīja Krista, daloties ar sirsnīgu viņas un Jāņa fotoattēlu. Līdz 2023. gada vasarai Bērziņu saistīja romantiskas attiecības ar nelaiķa Mārtiņa Ķibilda atraitni Ilzi Grasi-Ķibildi, bet Krista iepriekš bija precējusies ar burātāju Jāni Preisu.
Jāņa ceļš līdz beķerejai "Bazaar"
Vasarā "Kas Jauns" jau rakstīja, ka uzņēmējs, "Stendera ziepju fabrikas", "Emīla Gustava šokolādes", atpūtas kompleksa "Rožmalas" un citu zīmolu izveidotājs Jānis Bērziņš ir darba meklējumos. Viņam bija pilnīgi vienalga, kurā jomā strādāt, bija gatavs pat būt padotais, nevis uzņēmuma izveidotājs un vadītājs, kā tas bijis līdz šim. Taču reāli darba piedāvājumi tā arī neparādījās.
“Protams, ka biju uz vairākām pārrunām, bet... Grūti, ja pašam bijis bizness, jo darba devēji skatījās ar aizdomām – kaut kas tajā nav labi, ja jau kādreizējais "Stendera" izveidotājs pats meklē darbu. Turklāt man jau nav speciālās izglītības, es visu esmu apguvis pašmācības ceļā, bet tagad visur un visiem vajag papīrus – atbilstošus izglītības dokumentus. Un arī tas stipri samazināja manas izredzes. Līdz ar to nebija jau citu variantu, kā atkal pašam izveidot savu biznesu,” stāsta Jānis Bērziņš.
Beķerejas "Bazaar" atklāšana 2024. gada 1. februārī
2024. gada 1. februārī Matīsa ielā 22 atklāta "Bazaar beķereja".
Jāņa jaunais rūpals ir konditoreja, turklāt tajā viņš darbojas kopā ar bijušo sievu Zani, kura pirms vairāk nekā desmit gadiem apprecējās ar grieķi Džordžu Stavru un pārcēlās uz Rodas salu Grieķijā, kur nodarbojās ar kūku cepšanu, un abu vecāko dēlu Kristapu, kurš Francijā ir beidzis prestižo konditoru skolu "Le Cordon Bleu".
Kā Bērziņi atkal nonāca pie ģimenes uzņēmuma? “Pirms kāda laika Kristaps bija izdomājis savu konceptu – pats cepa un pildīja mazus eklērus, pats radīja dizainu iepakojumam, pats šīs kastes gatavoja, un pats savus eklērus izvadāja klientiem. Unikāls projekts, taču vienam to pavilkt bija grūti. Savukārt Zane Grieķijā taisīja kāzu kūkas un vafeļu papīra ziedus, bet ar ģimeni atgriezās Latvijā. Un, tā kā mēs visi bijām jauna darba meklējumos, sanācām kopā un spriedām, ko tad varētu darīt. Un es sev uzdevu jautājumu (dīvaini, ka to uzdevu 50 gados, jo ko tādu vajadzētu darīt krietni agrāk) – kas ir tas, kas man patīk, kas man izdodas, un kas no tā visa noder citiem cilvēkiem? Sev atbildēju, ka man patīk taisīt šovu, un cilvēkiem tas ir vajadzīgs. Jo konditoreja taču ir šovs, mēs cilvēkiem tirgojam prieku!” skaidro Jānis.
Tā nu Bērziņi nonāca pie idejas par beķereju. Tika sameklēti investori, kas noticēja šim projektam, paveicās ar lielisku telpu atrašanu, un nu Jānis Bērziņš kopā ar bijušo sievu Zani un dēlu Kristapu cep un tirgo patiešām gardas smalkmaizītes. “Mums ir izcila komanda! Zane nodarbojas ar finansēm un receptēm, Kristapa pārziņā ir ražošana un mīklu sagatavošana, bet es esmu vienkārši runātājs. Protams, nav jau tā, ka neko citu nedaru, – kad ir saspringtas situācijas, tad mani palaiž arī pie mīklas sagatavošanas un ražošanas, pats arī stāvu aiz letes un tirgoju. Man ļoti tas patīk. Ir ekstāze no tā, ka pie mums ienāk smaidīgi cilvēki un iziet ar smaidu, šī sinerģija ir neaprakstāma,” apmierināts ir Jānis.