Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mūzika

Mūzikas pasaule šokā: bijušais pasaulslavenās puišu grupas "One Direction" dalībnieks Līems Peins traģiski gājis bojā, nokrītot no balkona

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Bijušais pasaulslavenās puišu grupas "One Direction" dalībnieks Līems Peins gājis bojā 31 gada vecumā, nokrītot no viesnīcas balkona Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā.

Mūzikas pasaule šokā: bijušais pasaulslavenās puiš...

Vietējā policija paziņoja, ka saņēma izsaukumu uz viesnīcu "Casa Sur" par "agresīvu vīrieti, kurš varēja būt narkotiku un alkohola reibumā".

Kad policisti ieradās, viņus informēja, ka atskanējis skaļs troksnis viesnīcas iekšējā pagalmā. Peins bija nokritis (vai nolēcis) no trešā stāva balkona. Vietējie likumsargi pagaidām nav paziņojuši, vai Peina nāves cēlonis ir nelaimes gadījums vai pašnāvība. Argentīnas mediķi paziņoja, ka Peina traumas bija tik smagas, ka viņa dzīvību nebija iespējams glābt.

Argentīnas mediji vēstīja, ka viņš bija ieradies Argentīnā, lai apmeklētu bijušā grupas biedra Niala Horana koncertu.

Grupa, kas pazīstama arī kā 1D, tika izveidota 2010. gadā, tās sastāvā bija Nials Horans, Līems Peins, Harijs Stailss, Luiss Tomlinsons un Zeins Maliks.

Grupa tika dibināta, lai 2010. gadā startētu Apvienotās Karalistes TV šova "The X Factor" septītajā sezonā. Grupa šovā ierindojās trešajā vietā. Pēc konkursa tā parakstīja līgumu ar Saimona Kauela ierakstu kompāniju "Syco Music" un Ziemeļamerikā ar "Columbia Records".2011. gada novembrī "One Direction" izdeva debijas albumu "Up All Night". 2012. gadā tas debitēja pirmajā vietā ASV "Billboard" 200 topā, tādējādi tā kļuva par pirmo Apvienotās Karalistes grupu, kuras debijas albums debitē pirmajā vietā ASV topā. 2012. gadā singls "What Makes You Beautiful" ieguva BRIT balvu kā labākais britu singls. 2012. gadā grupa izdeva savu otro albumu "Take Me Home". Abi albumi sasniedza jaunus rekordus, ierindojās lielāko valstu topu pirmajās vietās. "Billboard" žurnāls grupu nosauca par 2012. gada "labākajiem jaunajiem māksliniekiem", savukārt ziņu mājaslapa "The Huffington Post" 2012. gadu nosauca par "One Direction gadu".