Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Trakā pasaule

VIDEO: Fantastisks skats: Ēģiptes slavenākās Heopsa piramīdas virsotnē pastaigājas suns! Neviens nesaprot, kādēļ viņš tur uzrāpies

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Lai ko paraplānists Alekss Langs būtu gaidījis, lidojot virs Gīzas Lielās jeb Heopsa piramīdas, tās virsotnē klīstošs suns bija pamatīgs pārsteigums!

VIDEO: Fantastisks skats: Ēģiptes slavenākās Heops...

Par interneta jauno sensāciju kļuvis video, kurā 138,5 metru augstās piramīdas virsotnē klīst kāds suns, kurš pavada laiku, rejot uz putniem.

Nav zināms, cik ilgi viņš tur augšā mitinājies. Ņemot vērā, ka piramīdas bloki ir lieli, suņa kāpiens tik galvu reibinošā augstumā noteikti prasījis ilgu laiku. Šis neparastais atradums jau izraisījis ažiotāžu soctīklos.

Tiesa, vēlāk parādījās video, kuros apgalvots, ka suns veiksmīgi nokāpis lejā!

Cilvēkiem rāpties jebkurā Ēģiptes piramīdā ir aizliegts, tāpēc daudzi tūristi izmanto ekskursijas ar paraplānu, lai varētu izbaudīt fantastiskos skatus uz vienu no cilvēces vēstures visizcilākajiem pieminekļiem.

Jāpiebilst, ka pirms apmēram 4600 gadiem celtā Heopsa piramīda, kura ir vienīgais līdz mūsdienām saglabājies viens no "septiņiem pasaules brīnumiem", vairāk nekā bija 3800 gadus bija augstākā celtne pasaulē, līdz 1311. gadā Anglijā pabeidza Linkolnas katedrāli, tiesa, tās smaile sabruka 1548. gadā, un mūsdienās katedrāle ir krietni mazāka.

Mūsdienās Heopsa piramīda ir aizsargāts UNESCO Pasaules mantojuma objekts, kuru saglabā ar nepārtrauktiem atjaunošanas darbiem.