Mūzika

Dziedātājs Chris Noah laiž klajā jaunu albumu un singlu "Kādreiz". VIDEO

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums “Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies”, kas radīts 80to gadu popmūzikas stilā. “Sony Music Entertainment” paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 dziesmas latviešu un viena angļu valodā. Līdz ar albumu, uz radiostacijām dodas albuma pirmā dziesma “Kādreiz”.

Dziedātājs Chris Noah laiž klajā jaunu albumu un s...

“Šis pilnmetrāžas albums viennozīmīgi iesāk  jaunu posmu manā muzikā. Mēģināju sajust un savienot divas pasaules - muzikālā ziņā vilku paralēles ar popmūziku no pagājušajā gadsimta, savukārt tekstus konstruēju par man tieši šobrīd  aktuālām tēmām. Katra dziesma ir pavisam reāls stāsts par īstiem cilvēkiem un sajūtām,” albumu raksturo Chris Noah.

Albums tapis aptuveni pustora gada garumā, taču finiša taisnē tas nonācis tieši šovasar, kad Chris Noah, paralēli koncertiem, daudz  laika pavadīja ierakstu studijā, fokusējoties uz kompozīcijām, tekstiem un to, kā vēlas šo ierakstu dzirdēt. Lai arī albuma tekstu autors lielākoties ir  pats Chris Noah, ierakstā dzirdamie mūziķi ir mākslinieka muzikālo domubiedru bariņš un draugi - taustiņinstrumentālisti Krists Krūskops un Mārcis Jukumsons-Jukumnieks, ģitārists Kaspars Vizulis, sitamo instrumentu pavēlnieks Jēkabs Zemzaris un saksofonists Artūrs Sebris. Bez jau atpazīstamā pavadošā sastāva, ierakstā piedalījās arī stīgu kvartets “Juno”, bunģieris Rūdolfs Dankfelds, pūtēji Vadims Dmitrijevs un Reinis Puriņš, perkusionists Uģis Upenieks un piebalsis Estere Tauriņa, Gabriela Zvaigznīte, Linda Anete Rušeniece un Kristīne Prauliņa.

Darbs pie dziesmas  “Kādreiz” mūziķim palicis spilgtā atmiņā: “Īpaši skaista bija stīgu ieraksta diena, kurā mēs ar kolēģiem vienkārši baudījām un priecājāmies par šo intrumentu burvīgo, apburošo skanējumu. Sen nebiju juties kā bērns konfekšu veikalā un par to man ir jāsaka paldies stīgu kvartetam “Juno”. Ieraksta gaitā varēja just cik strauji progresējam katrā no ieraksta disciplīnām, tādēļ arī centos izaicināt pats seviun uzstādīju  mērķi - pēc iespējas mazāk labot balsi pēcapstrādē. Tādējādi krietni vairāk laika pavadīju ierakstot vokālu, bet, klausoties pārņem sajūta, ka tas ir atmaksājies. Izdodot albumu un šo singlu esmu nedaudz noguris, bet pateicos līdzcilvēkiem par atbalstu, ka varēju šo ierakstu  pabeigt un prezentēt plašākam klausītāju lokam.” Gan singlu “Kādreiz”, gan albumu producējis angļu producents Kristofers Haris (Kristofer Harris), kurš kopā ar mūziķiem Kristu Krūskopu un Kasparu Vizuli, bija Chris Noah lielākais atbalsta plecs ieraksta tapšanā.

Chris Noah karjerā lielākais solo koncerts, kurā varēs dzirdēt gan jaunā albuma “Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies”, gan jau iemīļotās mākslinieka dziesmas notiks šī gada 7. novembrī koncertzālē “Palladium”. Biļetes pieejamas eKase.lv.