Kādreiz slavenais Holivudas aktieris Stīvens Sīgals gatavs Ukrainā karot par Putinu
foto: EPA/Scanpix
Stīvens Sīgals ar Vladimiru Putinu
Slavenības

Kādreiz slavenais Holivudas aktieris Stīvens Sīgals gatavs Ukrainā karot par Putinu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

72 gadus vecais Austrumu cīņu speciālists un kādreizējais Holivudas aktieris Stīvens Sīgals kārtējo reizi pauda savu uzticību Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam un gatavību karot krievu okupantu rindās Ukrainā, lai "karotu par savu prezidentu".

Kādreiz slavenais Holivudas aktieris Stīvens Sīgal...

Amerikāņu aktieris, kurš sen jau pārgājis Putina maizē, paziņojis par gatavību cīnīties "sava prezidenta" pusē. Krievijas mediji aizgūtnēm citē viņa teikto dokumentālajā filmā "Taisnīguma vārdā".

Sīgals paziņojis, ka jau nākamajā dienā pēc Krievijas invāzijas Ukrainā 2022. gada 24. februārī viņš uzrakstīja vēstuli Putinam, atbalstot viņa sākto karu. "Es viņam uzrakstīju, ka tagad mēs ieraudzīsim, kas ir mūsu īstenie tautieši un kas ir mūsu ienaidnieki. Es būšu sava prezidenta pusē un es cīnīšos sava prezidenta pusē," Sīgala paziņojumu citē Krievijas mediji.

Tiesa, nebūt ne visi turpina Sīgala teikto "un, ja nepieciešams, es miršu kopā ar savu prezidentu". Nav skaidrs, vai Kremlī atzinīgi novērtēja perspektīvu Putinam mirt kopā ar Sīgalu.

10. oktobrī Sīgals demonstrēja kadrus par savu vizīti pie sagūstītajiem Ukrainas bataljona "Azov" karavīriem Jeļenovkas kolonijā pie Doneckas

Pagājušā gada maijā Sīgals pastāstīja, ka strādā pie dokumentālās filmas par Krievijas "speciālo militāro operāciju", un izteicās, ka ir šokēts par to, ka vietējie ukraiņi neuzskata, ka pie viņiem būtu nacisti.

Kopš 2013. gada Sīgals regulāri apmeklē Krieviju, atbalstīja Krimas aneksiju, bet 2016. gadā no Putina saņēma Krievijas pilsonību. Kopš 2018. gada Sīgals ir Krievijas Ārlietu ministrijas īpašais pārstāvis Krievijas un ASV humanitāro sakaru jomā.