Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Realitātes šova zvaigzne, kurš pēc alkohola lietošanas slapināja gultā, nezināja, ka tas ir vēža simptoms
foto: Ekrānuzņēmums
Raiens redzams realitātes šova "JĀ vārds svešiniekam" jaunākajā sezonā.
Slavenības

Realitātes šova zvaigzne, kurš pēc alkohola lietošanas slapināja gultā, nezināja, ka tas ir vēža simptoms

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Kad realitātes šova "JĀ vārds svešiniekam” ("Married At First Sight") zvaigzne Raiens Livesijs pēc nakts izklaides piedzīvoja neērtu negadījumu, viņam nebija ne jausmas, ka tas ir saistīts ar vēzi.

Realitātes šova zvaigzne, kurš pēc alkohola lietoš...

Raeins atklāja, ka tad, kad parādījās pirmās viņa vēža pazīmes, viņš tās norakstīja uz pārāk lielu alkohola patēriņu. 

29 gadus vecais Raeins, kurš kopā ar grima mākslinieci Sionainu bija pēdējais pāris, kas piedalījās jaunajā iepazīšanās šova sezonā, ir atklājis, ka viņam bija nepieciešami septiņi mēneši, lai pievērstu uzmanību veselības problēmām, un viņš "sastinga", kad viņam tika diagnosticēts urīnpūšļa vēzis. 

Raijans tajā laikā bija 22 gadus vecs, un viņa bijusī partnere bija stāvoklī, kas viņu biedēja ar domu, ka viņš varētu nekad nepazīt savu dēlu.

Viņš atklāja, ka bieži jutās tā, it kā nespētu pilnībā iztukšot urīnpūsli, un viņam nācās bieži apmeklēt tualeti. Viņš atzina, ka ilgu laiku ignorēja simptomus, kas viņam pakāpeniski parādījās. "Ja es būtu devies pie ārsta, kad pirmo reizi 2016. gadā piedzīvoju simptomus, viss varētu būt citādi," viņš sacīja.

Situācija pasliktinājās pēc lielas izklaides nakts, kad vīrietis pirmo reizi pamanīja asinis urīnā, bet gultas slapināšana bija sākusies jau gadu iepriekš. Sākumā asins daudzums bija neliels, tāpēc vīrietis atzina, ka ignorēja to un "centās par to nedomāt."

Viņš uzticējās savai tantei, taču viņš noraidīja viņas padomu doties pie ārsta, atzīstot, ka bija pārāk apkaunots, lai risinātu šo jautājumu. Tomēr 2017. gada maijā pēc futbola treniņa, kad vīrietis "praktiski urinēja tīras asinis", viņš saprata, ka kaut kas jādara.

Raeins gaidīja, ka viņam diagnosticēs nierakmeņus vai līdzīgu slimību, tāpēc bija pilnīgā šokā, kad 2017. gada jūnijā viņam tika diagnosticēts otrās stadijas urīnpūšļa vēzis un tika paziņots, ka viņam būs nepieciešama operācija, lai izņemtu vēzi un nokasītu urīnpūšļa oderi. Viņš arī saņēma ķīmijterapiju.

Viņa dēls Leo piedzima novembrī, un vīrietis atzina, ka viņš cieta no "trauksmes un depresijas", apzinoties, ka viņa nevērība pret veselību varēja nozīmēt, ka viņš nebūs pieejams kā tēvs. Lai gan Raiens tagad tiek ik gadu pārbaudīts, lai pārliecinātos, ka vēzis nav atgriezies, viņš atzīst: "Es par to bieži uztraucos. Leo tagad ir seši gadi, es gribu būt šeit, lai redzētu viņu augam, es gribu būt aktīvs tēvs."

Raeins, kurš šobrīd ir remisijā, mudina vīriešus pievērst uzmanību savai veselībai un neļaut apkaunojumam vai lepnumam traucēt. Ārsta apmeklējums izglāba viņa dzīvību, un vīrietis cer uz ilgu un laimīgu laulību.