Viesuļvētra Disnejlendā: reālā pieredzē dalās tie, kas to piedzīvojuši
foto: Shutterstock
Vai pārlaist vētru Disnejlendā ir tikpat jautri?
Trakā pasaule

Viesuļvētra Disnejlendā: reālā pieredzē dalās tie, kas to piedzīvojuši

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Daudzi potenciālie Disnejlendas apmeklētāji ir dalījušies sociālajos tīklos, ka atcēluši vai pārplānojuši savas brīvdienas, jo viesuļvētra "Miltons" tuvojas Floridai – bet kā ir ar tiem apmeklētājiem, kuri jau atrodas tur?

Viesuļvētra Disnejlendā: reālā pieredzē dalās tie,...

Vēlā otrdienas pēcpusdienā "Volta Disneja" pasaules vadība paziņoja, ka visi parki tiks slēgti trešdien, kā tas ir noticis vairāku iepriekšējo lielo viesuļvētru laikā, taču kūrorts joprojām nodrošinās izmitināšanu viesiem, kas paliks tā viesnīcās, kad viesuļvētra sasniegs reģionu.
Saskaņā ar apmeklētāju un Floridas iedzīvotāju pieredzi, Disneja viesnīcām ir reputācija kā vienai no drošākajām vietām, kur uzturēties viesuļvētras laikā. Vietējie iedzīvotāji bieži evakuējas uz kūrortu no piekrastes rajoniem, un pat Disneja darbinieki mēdz rezervēt numurus šajā vietā.

Viesuļvētras laikā viesnīcas apkalpo īpašs "personāls" – darbinieki, kas izvēlas palikt uz vietas visas vētras laikā, lai apkalpotu viesus un rūpētos par to drošību.

Papildus kūrorta iekšzemes atrašanās vietai un stabilajai infrastruktūrai Disneja pasaule ir pievilcīga vieta, kur patverties, jo tai ir sava elektrotīkla sistēma – Reedy Creek Energy Services – un tiek izmantoti ģeneratori elektrības pārtraukuma gadījumā.

"Bieži vien neviens nevēlas nonākt situācijā, kad jāpaliek viesuļvētras laikā, bet, ja tā notiek, "Volta Disneja” pasaule, iespējams, ir viena no labākajām vietām, kur būt," dalījās blogere Mindija no "This Fairytale Life", kura 2017. gadā palika kūrorta "Yacht & Beach Club" viesnīcā viesuļvētras "Irma" laikā.

Viņa tomēr norāda, ka viesiem būtu jārēķinās ar izmaiņām pakalpojumos, piemēram, ierobežotu ēdināšanas piedāvājumu. Restorāni bieži pāriet uz bufetes vai "paņem un ej" stilu – un tas var radīt garas rindas.

Viesnīca arī atcēla savu politiku, kas aizliedz mājdzīvniekus, lai izmitinātu vietējās ģimenes, kuras evakuējās ar saviem dzīvniekiem, kurus būtu bijis jāpamet.

Vispārsteidzošākais bija tas, kas notika, kad vētra tiešām pienāca. "Mums bija atļauts pārvietoties pa visu kūrortu līdz brīdim, kad viesuļvētra sāka pietuvoties Orlando," viņa raksta. "Tajā brīdī darbinieki ar zip saitēm aiztaisīja visas viesnīcas ārējās durvis un lūdza viesus palikt savās istabās."

Viesu paturēšana telpās, protams, ir viņu drošības labad, ņemot vērā koku lūzumu un atklātu elektrības vadu risku. "Mums neļāva iziet no viesnīcas, līdz darbinieki bija pārliecinājušies, ka ir droši iziet ārā," raksta Mindija.

Arī slavenā YouTube Gee ģimene, pazīstama kā "Bucket List Family," viesuļvētru izdzīvoja Disnejlendā. Eksperimenta "30 Uzturēšanās 30 Dienās" laikā, kurā sociālo mediju zvaigznes apmetās 30 dažādās Disneja viesnīcās un mēģināja piedzīvot visas kūrorta piedāvātās iespējas, viesuļvētra "Irma" izjauca viņu plānus.

"Mēs gatavojamies palikt Orlando. "Volta Disneja” pasaule ir bijis neticami viesmīlīga un rūpējās par mūsu ģimeni un visiem citiem viesiem," ģimene rakstīja Instagram ierakstā. "Tāpēc pagaidām mūsu projekts ir apturēts, lai visi varētu koncentrēties uz savām ģimenēm un mājām."

Citi apmeklētāji atzīmēja dažas nepilnības "Vidēja" un "Ekonomiskā" līmeņa kūrortos. Tā, piemēram, tika norādīts, ka dažās zemākas cenas viesnīcās viesiem jāiet ārā, lai nokļūtu vienīgajā ēdināšanas vietā. Citi atzīmēja, ka izmitināšana ārējos ēku blokos nozīmēja, ka viņi bija iesprostoti savās istabās bez vieglas piekļuves lobijam.

Nikola Vulfa no Fišersas, Indiānā, kas šobrīd atrodas "Disneja "pasaulē ar savu četru cilvēku ģimeni, stāsta, ka parks izskatījās tā, it kā viss noritētu ierastajā režīmā, izņemot mazākus cilvēku pūļus un spēcīgāku vēju otrdien. "Vairums darbinieku ir teikuši, ka gaidāma liela vētra, bet viņi arī cenšas nodrošināt daudz izklaides un prieka bērniem viesuļvētru laikā," viņa sacīja, piebilstot, ka nav redzējusi "nekādas fiziskas sagatavošanās" kā, piemēram, brīvi stāvoša mēbeļu vai parka sastāvdaļu noņemšanu, vai veikalu slēgšanu un aizsardzību.

Pirms parku slēgšanas paziņojuma "Disneja" pasaule jau bija apturējusi jaunas viesnīcu rezervācijas trešdienai un ceturtdienai, gatavojoties viesuļvētrai.

"Miltons" būs 12. reize Disneja pasaules 53 gadu vēsturē, kad parki slēgs savas durvis.